sl Slovenščina

23. maj 2014, Bled – Sodelovalo je 89 udeležencev več kot 50 ekip slovenskih podjetij

Udeleženci Poslovnega teka trojk, kjer je letos nastopilo 89 ekip slovenskih podjetij, so blejsko obalo obtekli v petek, 23. maja popoldan. Vsak pretečen krog okrog jezera je prispeval sredstva k uresničitvi sanj varovancev Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Matevža Langusa Radovljica pri projektu 5 tekov, 125 nasmehov!

Poslovni tek trojk je štafetni tek, ki združuje tekmovalni duh in prijetno poslovno druženje z možnostmi sklenitve novih poznanstev. Dobrodelna prireditev za vse, ki jih poleg posla navdušuje tudi šport, je bila odlična priložnost za povezovanje med sodelavci in mreženje ob teku ali druženju, ki je sledilo tekaški prireditvi. Tričlanske ekipe podjetij so se za unikatna priznanja, čast in slavo potegovale s tekom okrog jezera z edinim naravnim otočkom v Sloveniji.

Lansko leto je 85 ekip v zimskih razmerah (5 stopinj in leden dež) odlično opravilo svoje delo, pogostitev, ki je sledila tekaški preizkušnji, pa je bila kot nalašč za prijetno druženje na toplem. V letošnji izvedbi je bilo organizatorjem in udeležencem vreme precej bolj, kar je ustvarilo super vzdušje.

Direktorica prodaje MICE v Sava Turizmu Saša Zor pravi, da je podjetnike zdrav športni duh za skupni namen še bolj povezal ter da je bil dogodek kot neke vrste team-building.

Gregor Benčina, predsednik Atletske Zveze Slovenije in predsednik upravnega odbora skupine Jelovica, ki je letos uradno štartal tekaško preizkušnjo, pa je povedal, da mu sodelovanje Poslovnem teku trojk »vedno ostaja v izredno lepem spominu, poleg tega, da mi je v vlogi predsednika AZS lani na tek uspelo pripeljati enega izmed vodilnih ljudi Evropske atletike, Finca Anttija Phihlakoskega, ne morem tudi mimo dosežka, ki ga je dosegla tekaška ekipa Jelovice; zasedla je namreč prvo mesto.«

S tekom so podjetja zbrala sredstva za namen integracije oseb z motnjo v duševnem razvoju v širše socialno okolje. »Inkluzije ne moremo doseči na način, da za osebe z motnjo v duševnem razvoju na tekaških prireditvah organiziramo dodatno kategorijo, ampak, da tečemo skupaj z njimi v skladu z osnovnim načelom fair-playa: vedno tekmujem po svojih najboljših močeh – na zmago! Torej brez popuščanja ali usmiljenja do drugačnih.« razlaga Klemen Dolenc, idejni vodja projekta 5 tekov, 125 nasmehov, bivši vrhunski duatlonec in atletski trener, ki je lani prvih 5 varovancev uspešno pripeljal do cilja na 10-kilometrski preizkušnji ljubljanskega maratona.

REZULTATI: TUKAJ

Med moškimi ekipam so slavili:

1.) Jelovica hiše d.d.

2.) UPS, Sandi Murovec s.p.

3.) Informatika d.d.

Med ženskimi ekipami:

1.) Zdravstveni Dom Kranj

2.) Sunny Studio d.o.o.

3.) Krater Media d.o.o.

ter med mešanimi ekipami podjetja:

1.) Adriatic Slovenica d.d.

2.) Manager Klub Ptuj

3.) PGD Lesce

AmCham Slovenija se iskreno zahvaljuje vsem sodelujočim podjetjem-članom, ter iskreno čestita zmagovalcem!