sl Slovenščina

Na pobudo mladih iz platforme YOUng smo v letu 2021 začeli s podeljevanjem priznanja Poslovna liderka in poslovni lider leta, ki je odgovor na vprašanja vzorništva, nujnih sprememb v poslovnem voditeljstvu in kulture dialoga. Na zmagovalni oder poslovnega liderstva so mladi tudi letos postavili štiri odlične posameznice in posameznike. 

Včeraj smo na prvem dogodku bolje začutili pravo energijo voditeljstva pri dveh od letošnjih nosilcev naslova: Aleši Mižigoj, podpredsednici AmCham Slovenija in direktorici družinskega podjetja Medex ter Blažu Brodnjaku, predsedniku AmCham Slovenija, predsedniku uprave NLB in Managerju leta 2022. 

Aleša Mižigoj je izpostavila, da “… če delamo to, kar imamo radi, potem lahko rečemo, da nismo bili niti en dan v službi. Bistveno je, da izberemo poklic, ki nas izpolnjuje, saj nam potem ni težko delati tudi v prostem času. Če nas stvari veselijo in navdihujejo, nas nikakor ne morejo obremenjevati.” 

Blaž Brodnjak pa je svoje misli zaokrožil z besedami: “Mi se ukvarjamo s tem, kako bomo delili ustvarjeno, namesto da bi se pogovarjali o tem, kako bomo  ustvarili bistveno več in potem lahko tudi delili bistveno več.”

 

 

Priznanje izjemnega poslovnega voditeljstva so za leto 2023 prejeli še Enzo Smrekar in Ana Petrič.