sl Slovenščina

Partnerstvo za spremembe dosega rezultate. Skupina za Medresorsko sodelovanje je v okviru tretjega kroga Partnerstva za spremembe vzpostavila mentorstvo v državni upravi. 32 združenih mentorskih parov kaže velik interes zaposlenih za izboljšanje dela v javni upravi in izboljšanje storitev, ki jih nudijo državljanom.


S svojim zgledom želijo k razvoju in uspehu programa doprinesti tudi člani vlade, ki so se pridružili mentorskemu programu: predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar in ministri Boris Koprivnikar, dr. Peter Gašperšič, mag. Goran Klemenčič, dr. Maja Makovec Brenčič, mag. Mateja Vraničar Erman ter generalna sekretarka mag. Lilijana Kozlovič. S tem so dali vzpodbudo programu in udeležencem, pokazali pa so tudi, da si želijo inovativnega napredka in rešitev.


Na spoznavnem srečanju je program podrobneje predstavila Ajša Vodnik, svoje izkušnje v vlogah mentorjev pa sta delila Vodja kabineta ministrstva za javno upravo, Nina Langerholc Čebokli in generalni direktor Microsoftove skupine za storitve  v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, Matej Potokar. Mentorji so se med seboj spoznali in dobili knjižice »Tete in strici iz ospredja«, ki jim bodo pomagale pri organiziranju srečanj.


Mentorstvo je bilo vpeljano kot nadgradnja drugega kroga Parnerstva za spremembe. Cilj tretjega kroga je ideje in predloge, ki so oblikovani in se še oblikujejo, spraviti v življenje in z njimi priti do izboljšav. Ključno je, da s programom ozaveščamo tudi o naših glavnih vrednotah: partnerskem sodelovanju, drzni odgovornosti in igrivi inovativnosti.


 


Partnerstvo za spremembe sta v sodelovanju oblikovala AmCham Slovenija in Ministrstvo za javno upravo leta 2015, od tedaj pa se skupaj trudimo nadgrajevati sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem ter sodelujoče inspirirati k iskanju inovativnih idej za nadaljnje delo.


Več na strani Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije – TUKAJ.