sl Slovenščina

6. srečanje AmCham Young ProfessionalsTM

Spogledovanje s spreminjanjem naših okvirov razmišljanja… od besed k dejanjem… spreminjanje dojemanja “zelenega”…majhne spremembe, ki so gradnikih velikih premikov. Ali se bomo naučili loviti ribe v oceanu novih priložnosti, ki se ponujajo? Ali bomo šli raje rakom žvižgat? 🙂 Odločitev je naša… Zame je od zelenega k pametnemu zelo seksi in trendy! Izredno navdihujoč dogodek – hvala!”

Klavdija Merc, Svetovalka v Kabinetu, Ministrstvo za okolje in prostor







“Kar je za nekoga navadna smet, je za drugega bogastvo. Na to misel lahko gledamo iz dveh perspektiv – meni je bolj ljuba druga, kjer smeti dobesedno ustvarjajo bogastvo, tako za podjetje, ki se s tem ukvarja kot za človeštvo.”

Jure Pučko, CEO, Doctrina





“Najprej bi se vam rada zahvalila, Amcham, da ste mi (nam vsem) dali priložnost spoznati tako izjemno osebo kot je Dr. Nadya Zhexembayeva. V nekaj besedah bi želela izraziti svoje občutke o včerajšnjemu srečanju. Današnji človekov tehnološki razvoj, ustvarjalnost in ekscesi se eksponentno razvijajo, na drugi strani pa naš Svet, naša glavna surovina počasi, postopoma umira. Vendar mi, mi kot ljudje, proizvajalci, tehnologi, menedžerji, poslovneži smo edina rešitev za ta svet, zato lahko in moramo storiti nekaj za nujno potrebno spremembo. Veliki koraki prihajajo iz majhnih zamisli, torej že z zelo majhnimi koraki lahko naredimo velike nujne spremembe. S trajnostjo se ne smemo zadovoljiti, ampak gledati moramo naprej, ker realnost ni narejena iz neomejene ustvarjalnosti, izstopiti moramo iz naše neomejene škatle, najti moramo omejitev z novimi načeli in ustvariti novo omejeno škatlo, v kateri bomo lahko uporabljali našo neomejeno ustvarjalnost. Toda za vse to so potrebne vrednote in nov drugačen pristop k trajnosti!“

Sandra Valenti, Asistent SPP Delikatesni namazi, Droga Kolinska