sl Slovenščina

Outplacement
Kako lahko program prezaposlovanja koristi vašemu podjetju

S programom prezaposlovanja lahko podjetja zaposlenim ponudijo podporo pri prehodu na drugo delovno mesto ali pri prehodu k drugemu delodajalcu. Podjetje dobi pomoč pri izvajanju svojega restrukturiranja, in kar je najbolj pomembno: sodelavci v odhodu hitreje poiščejo novo zaposlitev, preostali zaposleni pa ohranijo motivacijo in produktivnost.

Prednosti za podjetje
Na ta način delodajalec jasno pokaže naklonjenost in podporo sodelavcu v odhodu ter visoko stopnjo etičnosti. Pri sodelavcih, ki ostajajo v ekipi, ohrani njihovo motivacijo ter jasno izpostavi visoko mero družbene odgovornosti pri bodočih zaposlenih.

Kako poteka program prezaposlovanja z vidika zaposlenih?

V času progama osebni karierni svetovalec posamezniku ali skupini nudi strokovno podporo, skrbi za njihovo motivacijo in visoko mero produktivnosti ter jih tako usmerja pri iskanju in nastopu na novo delovno mesto. Program se prilagodi potrebam vsakega zaposlenega, s katerim se zaposlitveno sodelovanje v določenem podjetju zaključuje.

Adecco Slovenija izvaja program v sodelovanju s podjetjem Lee Hatch Harrison, ki je del skupine Adecco. Program je zasnovan na preizkušeni metodologiji A.I.M. (Assess Opportunity/Implement Search/Manage Transition), ki jo sestavlja 10 mejnikov, skozi katere se udeleženci naučijo:

1. oceniti lastno okolje,
2. ovrednotiti trg, na katerem nastopajo,
3. pripraviti komunikacijsko strategijo,
4. oceniti priložnosti, ki se jim odpirajo,
5. določiti svoje kratkoročne in dolgoročne cilje,
6. postaviti svoje prioritete,
7. pristopiti k pravim ljudem s pravim pristopom,
8. pripraviti se na soočanja z njimi,
9. naučijo se preživeti lastno poslovno okolje ter tako
10. uspešno izvedejo prehod na novo delovno mesto.

Udeleženci imajo v času trajanja programa, ki je lahko enomesečni, tromesečni, šestmesečni ali dvanajstmesečni, zagotovljeno vso strokovno podporo, omogočen jim je 24-urni dostop do spletnega orodja CRN (Career Resource Network), ki jim zagotavlja dodatne pisne materiale, aktualne vsebine in e-seminarje ter se udeležujejo individualnih srečanj vsak mesec.

Zakaj Adecco in LEE Hecht Harrison?
1.35-letna tradicija,
2.več kot 3.000 klientov letno,
3.več kot 200.000 posameznikov, ki so letno vključeni v program z vseh nivojev in panog,
4.inovativni pristop, ki temelji na proaktivnosti,
5.popolna fleksibilnost in prilagojenost potrebam posameznega udeleženca v programu,
6.certificirani karierni svetovalci z bogatimi izkušnjami na področju

Rezultati
Individualen način, s katerim se posvetimo vsakemu udeležencu, zagotavlja dobre rezultate: 70 % udeležencev najde novo zaposlitev v času trajanja programa, od teh več kot 30 odstotkov z boljšimi delovnimi pogoji. Učinkovitost pa potrjujejo tudi odzivi udeležencev: »Osebni pristop je zelo učinkovit. Sodelovala sem z zelo profesionalno svetovalko in bi storitev priporočila tudi drugim.« »Trening mi je pomagal prepoznati svoje močne lastnosti.« »Še posebej mi je koristil občutek podpore, potrditve in razumevanja. Zelo koristne so bile vaje z igranjem vlog, za odkrivanje šibkih točk in prednosti za boljšo pripravo na intervju.« »Program prezaposlovanja da udeležencu močno orodje za boljšo pripravo na aktivnosti. Včasih celo boljšo kot kadroviki.«

Članom AmChama ponjamo 10-odstotni popust na vse programe prezaposlovanja, ki jih ponuja Adecco Slovenija.


Več informacij o tem, kako lahko program karierne tranzicije koristi vašemu podjetju: mojca.veselko@adecco.si ali 01 5609 289.


Ponudba je namenjena le članom AmChama. Nanaša se na vse Outplacement programe, ki jih ponuja Adecco Slovenija (Adecco H.R. d.o.o.) in velja do 31. 12. 2012. Popusti se ne seštevajo.