sl Slovenščina

Na Ptuju je bilo včeraj srečanje gospodarstvenikov Spodnjega Podravja, ki sta se ga udeležila Joseph A. Mussomeli in mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, na okrogli mizi o možnostih za internacionalizacijo lokalnih podjetij in o vstopu na tuje trge pa sta sodelovala še Josef Picelj iz avstrijskega Celovca in ptujski podjetnik Marjan Žargi, direktor podjetja MZK Elektro. “Dobro opravljen posel v tujini botruje novim poslovnim povezavam in delu na tujih trgih,” pravi iz lastnih izkušenj Žargi, ki je v preteklem desetletju s svojim delom prodrl na nemško in ameriško tržišče, pri tem pa dodaja, da se je treba nenehno dokazovati in da so njegove izkušnje s sodelovanjem z ameriško gospodarsko zbornico zelo pozitivne.

Da so slovenski podjetniki premalo pogumni in podjetni, je prepričan tudi Josef Picelj, Josph A. Mussomeli pa ugotavlja, da bo v Sloveniji treba zajeziti korupcijo, tudi pred vlado so po njegovi oceni še velike preizkušnje. Mag. Ajša Vodnik, Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija: »Ena od stvari, ki jo je treba spremeniti je tudi verjetno podoba o samemu sebi. In podoba, ki jo prav za prav predstavljamo v tujini.«

Z več komunikacije, povezovanja in skupnega nastopanja na tujih trgih se slovenskemu gospodarstvu odpirajo dobre možnosti za prodor na tuje trge, kjer v prvi vrsti štejeta sposobnost in poštenost.