sl Slovenščina

Šokirala, prebudila, motivirala in pregnala iz cone udobja nas je Liljana Cvjetičanin, dipl. psih., kinetik in grafolog, strokovnjakinja na področju proučevanja posameznika. Kam so usmerjene naše misli, ko stopimo pred izziv? Obvlada področja neverbalno komuniciranje, antistresne treninge in učinkovito vodenje s čustveno inteligenco. Vse kar počne, pa počne z veliko mero strasti in energije, ki ju je delila tudi z nami.


 


To ni bil le “dvojni skok iz cone udobja”, temveč blag pretres desne in leve hemisfere možganov ter prevetritev limbičnega sistema. Liljana je s svojo energičnostjo, pozitivno naravnanostjo, z zgodbami iz življenja in direktnostjo zbodla naše pomanjkanje samozavesti, samomotivacije, nas opomnila, da ni ovir, ko imamo vizijo, da takrat odpadejo “Če, upam, bi, mogoče …” Za lepšo sliko, hitrejši napredek in svoj maksimum v tem življenju pa potrebujemo visoko čustveno inteligenco, ki je temelj fleksibilnega razmišljanja.


Diana Slapnik, Lek


 


Da bo vsebina delavnice z Liljano Cvjetičanin zanimiva, ni bilo dvoma, ampak na to, kar nas je čakalo, nisem bila pripravljena. Pričakovala sem, da bom(o) v vlogi poslušalcev, ki srkajo informacije o fleksibilnem mišljenju, Liljana pa je nas in naš način razmišljanja s svojim interaktivnim pristopom in neposrednostjo na licu mesta postavila na preizkus. S pozitivno provokacijo nas je angažirala in verjamem, da je v marsikomu podžgala ogenj, ki ob (pre)natrpanih urnikih včasih bolj tli kot gori.


Pija Kovač, Alama Adria


 


Liljana Cvjetičanin je brez dvoma ena najbolj karizmatičnih predavateljic, kar sem jih imela priložnost poslušati, in ne le v okviru AmChama. Samozavest in vizija, ki ju izžareva, te preplavita do mere, kjer je težko ostati ambivalenten do mnenj, ki jih zastopa. Dostavi obljubljeno izpostavitev svetu izven območja udobja in obenem nasmeji skoraj proti pričakovanjem. Ko tudi to ni dovolj, poda še nemalo koristnih napotkov za razumevanje neverbalne komunikacije in njeno občinstvo odide domov nekoliko bogatejše.


Bojana Kenda, Aviat


 


Takšne energije in načina predavanja že dolgo nisem videl – spontano, zanimivo, interaktivno, poučno in zabavno. Liljana z njenim fleksibilnim načinom razmišljanja, nam je prikazala s primeri in “teorijo amigdale”, da dejansko “Sky is NOT the limit”. Če si ne damo omejitev, potem jih ni. Ne živimo v idealnem svetu, nihče ni popoln in to je na koncu čar medsebojnega sodelovanja.


Mitja Rakar, Cisco


 


Kako in kje začeti z vtisi, saj moji možgani samo še premlevajo in premlevajo včerajšnje besede. Neomejeno bi lahko pisala o srečanju z Liljano Cvjetičanin in prav tako dolgo bi jo lahko še poslušala. Prejela sem ogromno pozitivno šokantnih vtisov in zato menim, da  je najbolj  primerno opisati srečanje v presežnikih. Liljana Cvjetičanin me je fascinirala, očarala, spodbudila, prevetrila razmišljanje, dala pogum, spodbudo, zagon… Imela sem privilegij, da sem jo lahko spoznala in poslušala, in z veseljem potrdim, da je oseba, ki je na meni pustila izredno izjemen pečat. Upam, da se bova še srečali.


Petra Smrtnik, Gorenjski Tisk


 


Liljanino predavanje je bilo najbolj podobno hladnemu tušu. S svojim nastopom me je najprej šokirala, nato prebudila in sproti še naučila nekaj pametnega. Hvala!


Peter Kep, Zvod AIPA


 

 


 


 


 


 


 


Na 6. srečanje AmCham Young Professionals sem prišla utrujena od napornega dne, po srečanju pa odšla polna energije, motivacije in pozitivne miselnosti. Simpatična Liljana Cvjetičanin je s svojimi bogatimi izkušnjami, znanjem, iskrenostjo, energijo in proaktivnostjo ter fleksibilno miselnostjo poskrbela, da nihče ni ostal ravnodušen. S svojim zagonom, veseljem do življenja in družabnostjo slehernega prepriča, da omejitev navzgor ni. Liljana je oseba ki prepriča in navdihuje. Z direktnostjo, delovnim zagonom ter toplino pa poskrbi, da iz predavanja odidemo polni idej in inspiracij za naprej.


Nina Tertinek, FMG


 


Delavnica z go. Liljano Cvjetičanin udeleženca zares ne more pustiti ravnodušnega. Navdušila me je njena drugačnost, neposrednost in pozitivna energija – pa ne samo njena pozitivna naravnanost do vseh tipov ljudi, tudi količina vse te dobre energije, ki jo uspešno prenaša na svoje poslušalce. Preprosto in direktno izraža svoja trdna stališča in vso svojo neizmerno motivacijo do dela, kar nedvomno sproži plaz samomotivacije na strani sogovornika. Na izredno učinkovit in spoštljiv način aktivira posameznike, da se postavijo izven njihovih con udobja in ugotovijo, da je fleksibilno razmišljanje edino gonilo napredka in rasti posameznika. Iz te delavnice sem odnesla ogromno dobre energije, motivacije pa tudi drznosti in samozavesti, da naredim nekaj korakov, ki sem jih v preteklosti postavljala na stran.


Polona Likar Padovac, Hidria Rotomatika


 


Liljana Cvjetičanin je s svojim energičnim in sporočili polnim nastopom resnično navdušila. Skozi različne zgodbe in primere nam je prikazala, da so fleksibilno razmišljanje, hitro odločanje, pozitivna energija, vizija, znanje ter razvita čustvena inteligenca lastnosti, s katerimi rastemo in nas pripeljejo do uspeha. Vendar pa na koncu vseeno ni najpomembnejše kar dosežemo sami, pomembno je tudi kaj vsakodnevno delimo z najbližjimi in vračamo okolici.


Marša Čeh, Eli Lilly


 


Srečanje z Liljano je bilo točno to, kar sem potrebovala to torkovo popoldne, ta mesec ali, bolje rečeno, to leto! Ona je energijska bomba, iz katere kar vrejo navdihujoče besede, koristni nasveti in uporabni podatki. Srečanje smo začeli bolj umirjeno, še zmeraj prezaposleni z mislimi, povezanimi z delom tistega dne, vendar je Liljana poskrbela, da smo hitro skočili iz svojih zon udobja. V času triurnega srečanja o fleksibilnem mišljenju, čustveni inteligenci in veščinah neverbalne komunikacije nas je vodila na izjemno premišljen, a obenem na tako zelo lahkoten in sproščen način. Zvenela je kot zelo glasna, a navdihujoča budilka, ki kar ne neha zvoniti, dokler te ne prebudi, da postaneš proaktiven, energičen, vizionarski, ustvarjalen, hrepeneč po znanju, skromen, a hkrati velik! Pa četudi te to stane kakšno uro spanja.


Amela Žrt, Odvetniška pisarna CMS Reich-Rohrwig Hainz


 


Predavanje Liljane Cvjetičanin me je sprva presenetilo, ne le presenetilo, šokiralo.  Neposreden odnos do udeležencev, ki ga ima, je vzbudil še večji in skoncentriran interes po poslušanju predavanja. Čeprav velikokrat kruta resnica, sem v veliko njenih pozivov/kritik našla samo sebe. Ljudje res premalo cenimo sami sebe in ostale, kar posledično zavira rast gospodarstva in nas samih. Predavanje me je spodbudilo, da še bolj prisluhnem svoji ekipi, jim pomagam in dosežem še višjo stopnjo njihovega zaupanja.  Glede na to, da me je program AmCham navdušil v največji meri z vrednotami, katerim naj bi vsakodnevno sledili, bom le-te združila in vpeljala tudi v svoj team. Čeprav se kakšna stvar zdi trenutno nemogoča ali težje uresničljiva, verjamem da mi s trudom, vztrajnostjo, potrpežljivostjo in motiviranostjo, lahko vse uspe.


Janette Poglajen, Sava Turizem


 


Slišala sem že pozitivne odzive ljudi, ki so imeli priložnost poslušati oz. sodelovati z Liljano Cvjetičanin, nisem pa pričakovala, da me bodo njene besede in njena energija tako navdušile. To je eno tistih predavanj, ki na tebi pustijo vtis in te spodbudijo, da razmisliš o sebi in o odnosih z ljudmi v poslovnem ter zasebnem življenju. Vesela sem, da smo imeli na AmCham srečanju priložnost slišati in spoznati neverjetno predavateljico in žensko z ogromno znanja, čustvene inteligence in smisla za humor.  


Maša Madon, Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete


 


Liljana mi je dobesedno vzela dih, me navdihnila, da se zamislim nad kvaliteto življenja, da se poglobim samo vase in da sem pripravljena na vse, kjerkoli in kadarkoli. Biti fleksibilen je ključ!


Melnisa Begović, Head of the brand Dormeo, Studio Moderna d.o.o