sl Slovenščina

Na redni letni generalni skupščini je AmCham Slovenija dobila novega predsednika. Za dveletni mandat na čelu zbornice je bil izvoljen mag. Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB. Nova člana sveta guvernerjev AmCham Slovenija sta postala Nevenka Črešnar Pergar (direktorica, NP Consulting) in Damjan Kralj (glavni izvršni direktor, BTC). Za drugi dveletni mandat v Svetu guvernerjev pa so bili ponovno izvoljeni Barbara Domicelj (generalna direktorica, Microsoft Slovenija), Tomaž Lanišek (vodja sektorja za razvoj in pametno skupnost, Mestna občina Kranj) in Matej Zavrl (glavni direktor, Goodyear Dunlop Sava Tires).

Blaž Brodnjak, ki je bil edini kandidat za predsednika AmCham Slovenija in je prejel večino glasov članov AmCham Slovenija, je v svojem uvodnem govoru povedal, da ima Slovenija izjemen geostrateški položaj in ima izjemne posameznike, ki dosegajo odlične rezultate. “Če bomo imeli kot družba ambicijo, da smo kot slovenski vrhunski športniki, se bomo premaknili naprej,” je povedal predsednik uprave NLB in dodal, da nam v poslu to že dobro uspeva. Povedal je, da je zdaj pravi trenutek, da se povežeta država in gospodarstvo, da se povežejo gospodarska združenja ter da se začnemo pogovarjati o viziji in strategiji razvoja gospodarstva in države. “Vse skupaj pozivam k dialogu, k neki srednji skupni poti in k vzajemnem spoštovanju. Postavimo Slovenijo na prvo mesto, naj bo to naš skupni cilj za kolektivno zmago,” je povedal Brodnjak. Dodal je še, da se mu zdi izjemno pomembno, da z mladimi ustvarjamo skupno vizijo in perspektivo ter promoviramo znanje, da bi si mladi talenti želeli ostati v Sloveniji oz. se sem vrniti, če gredo v tujino. Platformo za to vidi v AmCham YOUng in to se mu zdi tudi izjemno pomemben del delovanja AmCham Slovenija. “Dajem sebe, dajem energijo in dajem zdravo kmečko pamet,” pa je novi predsednik AmCham Slovenija odgovoril na vprašanje, kaj bo sam doprinesel poslovni skupnosti priložnosti in optimizma.

Pet novih guvernerjev

Za člane Sveta guvernerjev so kandidirali Nevenka Črešnar Pergar (direktorica, NP Consulting), Damjan Kralj (glavni izvršni direktor, BTC), Barbara Domicelj (generalna direktorica, Microsoft Slovenija), Tomaž Lanišek (vodja sektorja za razvoj in pametno skupnost, Mestna občina Kranj) in Matej Zavrl (glavni direktor, Goodyear Dunlop Sava Tires). Vsi so dobili podporo članov AmCham Slovenija in bili imenovani za dveletni mandat v Svetu guvernerjev. Svet guvernerjev sestavlja  9 guvernerjev, predsednik AmCham Slovenija, vsakoletni AmCham top potencial leta, predstavnik oz. predstavnica ameriškega veleposlaništva in generalni direktor oz. direktorica AmCham Slovenija.

Vseh pet kandidatov za guvernerje je izpostavilo, da je AmCham Slovenija aktivna poslovna skupnost, ki temelji na sodelovanju, optimizmu, povezovanju poslovnih idej in razvoju mladih. Vsi skupaj pa si želijo, da bi, tudi s svojim delovanjem v AmCham Slovenija, zagotovili, da bo Slovenija država z več optimizma, da bo spadala v družbo najuspešnejših držav, ter da bo mogoče še močnejše sodelovanje med vlado, gospodarstvom in civilno družbo, kar bo izboljšalo poslovno in življenjsko okolje v Sloveniji.

Vir fotografije: Canva