sl Slovenščina

18. maj 2015

Ameriška gospodarska zbornica že drugo leto zapored organizira obisk predstavnikov prodornih slovenskih podjetij v Združenih državah Amerike. Ameriška gospodarska zbornica -AmCham Slovenija je v sodelovanju z Javno agencijo Spirit, Veleposlaništvom Republike Slovenije v Washingtonu ter z lokalnimi poslovnimi partnerji v državi Kolorado, pripravila intenziven program, ki temelji na konkretnem gospodarskem povezovanju.

»Glavno mesto zvezne države Kolorado Denver, je poleg izjemnega gospodarskega razvoja v zadnjih letih, tudi sedež pomembnih zveznih agencij in institucij, povezanih z obrambno in vesoljsko industrijo, med njimi sta Lockheed-Martin in Ball Aerospace & Technologies Corp. Naša delegacija bo obiskala Denver ravno v času prireditve World Trade Day. Ta dogodek vsako leto obišče približno 400 poslovnežev iz celega sveta, tokrat bo v poslovno mreženje na tem dogodku vključena tudi naša delegacija, » je povedala mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice.

Biotehnologija, inženiring, energetika, obrambna in vesoljska industrija so sektorji, ki v zvezni državi Kolorado predstavljajo veliko razvojno priložnost tudi za slovenska podjetja. Poleg intenzivnega in načrtovanega poslovnega mreženja, pa bo gospodarska delegacija obiskala tudi Univerzo v Koloradu, pri tem bo njihov gostitelj slovenskih korenin dr. Ronald M. Sega, dekan za sistemski inženiring ter nekdanji astronavt. Pri obisku Univerze v Koloradu se jim bo pridružil tudi Veleposlanik RS v ZDA, dr. Božo Cerar. Slovenske poslovneže pa bo sprejel tudi Lucky Vidmar, častni konzul Republike Slovenije v Koloradu, ki je močno povezan z aktivno slovensko skupnostjo v Koloradu.

Poslovna pot v Kolorado bo trajala od 18. do 22. maja 2015. Podporniki delegacije so Veleposlaništvo Republike Slovenije v Washingtonu in Javna agencija SPIRIT.

Povezavo do brošure najdete tukaj.