sl Slovenščina

Ob peti obletnici programa AmCham Young ProfessionalsTM objavljamo seznam najuspešnejših podjetji!


Na seznamu so Lek, Goodyear Dunlop Sava Tires, Droga Kolinska, Zavarovalnica Triglav in PwC. To so podjetja katerih mladi sodelavci so dosegali največje uspehe v okviru programa. Že 9. junija pa se lahko ta indeks spremeni, saj bodo med 5 superfinalisti na finalni prireditvi Top Potential of the Year izbrali zmagovalca ali zmagovalko pete generacije.

Dosedanji zmagovalci programa AmCham Young ProfessionalsTM so bili Tomaž Lanišek (Goodyear Dunlop Sava Tires, zdaj Knauf Insulation), Nana šumrada Slavnič (PwC), Blaž Jakič (Triglav INT) in Gaj Stavber (Lek).

Letošnji superfinalisti, ki se potegujejo za naslov Amcham Top Potential of the Year pa so Aleksander Baretić (Mars Overseas Holdings), Eva Veselinovič (Ernst & Young), Nina Pirnat (Atlantic Trade), Peter Merc (Hypo Alpe Adria Bank) in Tomaž švajger (Roiss dva).

Uspešno podjetje so uspešni in srečni zaposleni. Eden od pogostih motivacijskih dejavnikov zaposlenih je vlaganje v njihovo izobraževanje in s tem njihov nadaljnji karierni ter osebni razvoj. V okviru Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji – AmCham Slovenija, so v letu 2015 od začetka marca pa do konca maja razpisane prijave v izobraževalni program AmCham Young ProfessionalsTM. Slednji je namenjen mladim liderjem, med 25 in 35 letom, v katerih njihovi nadrejeni prepoznajo potencial ter vrednote poslovnih liderjev, kot so: strast do dela, strokovnost, integriteta, kreativnost, empatija, vizionarstvo, ambicioznost, družbena odgovornost, motivacijske sposobnosti, načelnost ter komunikacijske sposobnosti.

Enoletni izobraževalni program je zasnovan tudi kot tekmovanje, saj v drugi polovici poteka programa izberejo tiste najboljše, ki se na koncu programa potegujejo za zmago ter za naziv AmCham Top Potential of the Year. Vsakokratni zmagovalec programa pridobi, poleg vidnosti v poslovnem ter medijskem prostoru, tudi sedež v Svetu guvernerjev AmCham Slovenija.