sl Slovenščina

Naziv najboljše poslovne prakse leta, najboljšega med najboljšimi, Best of the Best 2019, je pripadel podjetjema Danfoss Trata in Petrol s prakso »Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov«. 

V okviru projekta Best of the Best AmCham Slovenija že peto leto zapored izpostavlja, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse s svojimi inovativnimi pristopi v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele. S svojo kreativnostjo in energijo ne motivirajo le zaposlenih v podjetjih, ampak celotno poslovno skupnost, s povezovanjem, sodelovanjem in zaupanjem pa širijo znanje, izkušnje in optimizem.

Zmagovalca smo izmed treh finalistov dobili na AmCham Poslovnem zajtrku Zgodbe najboljših med najboljšimi. Zmagovalca smo izbrali s pomočjo spletnega glasovanja, z glasovi strokovne žirije in s pomočjo občinstva na dogodku. Z največ zbranimi glasovi je prepričal projekt »Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov«.

Amer Karabegović in Milan Jungič, predstavnika zmagovalnega projekta, sta povedala, da sta zelo vesela zmage in se v športnem žargonu humorno izrazila, da morajo zdaj še prespati, da bodo dojeli, da so zmagali.

Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, je povedala: »Izjemno smo veseli vsakokrat, ko razglasimo najboljšo poslovno prakso. Ta in tudi vse ostale, ki so se nam predstavile v programu Best of the Best, so za nas in za širšo poslovno skupnost navdih in kažejo na to, da se podjetja zavedajo, kako pomembna je družbena odgovornost, trajna naravnanost in sodelovanje«.

Tonja Avsenik, vodja projekta Best of the Best, pa je dodala: »S širjenjem inovativnih, motivacijskih in povezovalnih poslovnih praks, ki postavljajo vsebino in zadovoljne ljudi in trajnost na prvo mesto, dokazujemo, da danes ni vse le instant reprodukcija, ampak, da imamo v slovenskem poslovnem prostoru še veliko izvirnosti in idej, ki jih znamo spraviti tudi v prakso«.

 

Finalisti so bili zmagovalci posameznih kategorij:

★ Inovativnost: S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju, Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice.

★ Motivacija: Srce Agilcona, Agilcon.

★ Povezovanje: Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov, Danfoss Trata in Petrol.

 

Zmagovalni projekt:

Danfoss Trata in Petrol: Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov

Vizija brezogljične družbe je dosegljiva z usklajenim delovanjem. Danfoss Trata in Petrol dokazujeta, da moč sodelovanja prekaša samostojne nastope. Postavljata zgled celotni družbi, saj potrjujeta, da je strokovno povezovanje za iskanje energetsko učinkovitih rešitev za naš planet izvedljivo. S skupnim nastopom zasledujeta tri cilje: a) izvedbo DHC+ mednarodne poletne šole o daljinski energetiki za izobraževanje že izdelanih strokovnjakov in talentov, bodočih ustvarjalcev novih tehnologij; b) informirati o pametnih rešitvah v daljinski energetiki in s tem ozaveščati o zmanjševanju emisij in vplivati na javnost ter družbo; c) na mednarodni ravni povezovati stroko na področju daljinske energetike, ki ustvarja energetsko učinkovite rešitve. V letu 2018 se je mednarodne poletne šole udeležilo preko 40 različnih strokovnjakov za energetiko (od študentov, profesorjev do zaposlenih) iz 10 evropskih držav, ki so v Sloveniji razvijali inovativne tehnološke rešitve s tega področja.

 

Več o projektu Best of the Best

Best of the Best smo v AmCham Slovenija oblikovali kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj ter pozitivnih poslovnih izkušenj. Namen programa je predstavitev in izpostavitev izjemnega dela zaposlenih v podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija, ter predstavitev uspešnih zgodb in poslovnih praks, ki so lahko vzor in motivacija za slovensko gospodarstvo. Na ta način lahko vsi skupaj pripomoremo k spremembam tudi v drugih podjetjih. Izpostavljamo, kar imamo pokazati dobrega in smo osredotočeni na uspešne zgodbe, za katere želimo, da o njih izvedo tudi drugi.

Trije sklopi – Inovativnost, Motivacija in Povezovanje – so zasnovani kot osnovna tematska izhodišča. Podjetja v slovenski poslovni skupnosti svoje izjemne poslovne prakse prijavijo na razpis, nato pa Komisija AmCham Best of the Best, skupina izjemnih posameznikov in glasnikov dobrih poslovnih praks, izbere 9 finalistov, po tri v vsakem sklopu, ki se nato predstavijo širši poslovni skupnosti. Zmagovalci posameznega sklopa postanejo superfinalisti in se potegujejo za naziv najboljšega med najboljšimi, Best of the Best. Zmagovalca razglasimo na končnem dogodku, zmagovalcu pa poleg laskavega naziva najboljšega med najboljšimi pripade tudi nagrada.

Posebna zahvala pri dogodku Best of the Best gre podpornikom in partnerjem programa Best of the Best, generalnim pokroviteljem, Zavarovalnica Triglav, NLB in Pivovarna Laško Union, pokroviteljem sklopov, Studiu Moderna, Heads Adriatic in Pošta Slovenije, ter partnerjem programa, Nomago, Luna TBWA in Hiša vizij.

 

Več o AmCham Poslovnem zajtrku si lahko preberete TUKAJ.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Posnetek celotnega dogodka je na voljo TUKAJ.