sl Slovenščina

Mesec november je bil za AmCham Slovenija prav poseben mesec. Preimenovali smo ga v Mesec hvaležnosti in korporativne odgovornosti, ves mesec pa smo širili radost, ozaveščali hvaležnost ter izpostavljali in spodbujali korporativno prostovoljstvo. November je bil tako mesec malih pozornosti, empatije, iskrenosti in družbene odgovornosti.


Mesec hvaležnosti smo praznovali na posebnem dogodku na zahvalni dan, ki je tradicionalno praznik v ZDA. Hvaležnost smo izkazali skupaj in dan preživeli v družbi članov AmCham Slovenija in njihovih družin ter predstavnikov Verige dobrih ljudi. Na družabnem dogodku, ki je potekal v Minicityju, smo za dober namen pekli piškote, izdelovali venčke, zbirali smo dobrodelna sredstva, ki jih bomo v celoti namenili Verigi dobrih ljudi, ter darila, ki jih bomo podarili otrokom iz družin v socialni stiski iz vse Slovenije. S pomočjo članov AmCham Slovenija smo zbrali več kot sto daril, nekateri člani pa so v dobrodelne namene ponudili tudi svoje znanje oz. talente.


Nina Marinšek, vodja projekta Vračamo družbi – Mesec hvaležnosti in korporativne odgovornosti, je poudarila: "S projektom smo želeli spodbuditi razmišljanje o tem, za kaj smo hvaležni ter izpostaviti družbeno odgovorne akcije in prakse, ki jih naša podjetja ustvarjajo v slovenski poslovni skupnosti. Pri vsem skupaj pa želimo izpostaviti to, da poleg finančnih sredstev družbi lahko vračamo tudi s svojim znanjem in svojimi talenti". Ob tem smo družbeno odgovorne zgodbe podjetij, članov AmCham Slovenija, predstavili tudi na novi spletni strani www.vracamodruzbi.si.



V okviru meseca hvaležnosti in korporativne odgovornosti smo se povezali z dobrodelnim projektom Veriga dobrih ljudi, s katerim želi Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje povezati Slovenijo v boju proti revščini in nadgraditi obstoječe humanitarne programe. "Verigo dobrih ljudi smo začeli oktobra, vsak pa se ji lahko pridruži z donacijo. Naš dolgoročni cilj je, da družine, ki v danem trenutku ne zmorejo skrbeti zase in si zagotoviti osnovnih življenjskih pogojev, opolnomočimo, da bodo po zaključku programa zmožni skrbeti sami zase," je povedala Katja Bezjak Draškovič iz ZPM Ljubljana Moste-Polje.


Projekt je sicer potekal kot del iniciative Vračamo družbi, namen katere je predstavljati in izpostavljati pomen družbeno odgovornih akcij ter spodbujati in ustvarjati nove priložnosti korporativnega prostovoljstva. "Pomembno je, da vračamo družbi, ker smo poslovno vpeti v okolja, v katerih delujemo, živimo, ker nam dajejo naš vsakdanji zaslužek. Zdi se mi pomembno, da tudi mi družbi na kakršen koli način vrnemo nekaj tega, kar nam daje," je povedala predsednica AmChama Slovenija Nevenka Kržan.


Fotografije z druženja si lahko ogledate na naši Facebook strani



Hvala partnerjem dogodka: