sl Slovenščina

Lider je vedno na odru, vedno pod žarometi. Tokrat je bila skupina liderjev na odru Lutkovnega gledališča.


Sociodrama je improvizacija in igra vlog po principu 'tukaj in zdaj'. Skozi Sociodramo AmCham Young Professionals™ nas je vodila Ana Rokvić Pinterič, producentka, režiserka, predavateljica in igralka.


Kakšna je bila izkušnja za igralce sociodrame AmCham Young Professionals?



Druženje z AmCham kolegi na odru gledališča je skozi delavnico sociodrame potrdilo moje mnenje, kaj v življenju zares potrebujemo. Ko telo postane lutka, kepa gline, zamrznjen lik ali samo opazovalec na drugi strani, se zamisliš – kljub noremu ritmu današnjega sveta štejejo na koncu dneva zgolj odnosi, prave energije, empatija, poslušanje in razumevanje "soigralcev naše igre", kar se je jasno pokazalo med tudi nami, ko smo se ne glede na raznolikost in število znali začutiti ter se vidno in nevidno še bolj povezati.


Diana Slapnik, Lek


Energija, ki ji dovoliš, da se razvije in eksplodira ustvari vzdušje, ki navdihuje, pričara nasmeh in ustvari dobro voljo. Včerajšnja delavnica nam je vsem dala nekaj ne nujno otipljivega, a velikega. Vsi smo iz gledališča odšli kot protagonisti naših usod in naše prihodnosti, v kateri smo vsi liderji, četudi ne formalni, pa prav gotovo mnenjski. Pa še nekaj – odšli smo skupaj, bolj povezani in z zavedanjem, da se v svoji različnosti dopolnjujemo in navdihujemo.


Kim Turk, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport


Srečanje na odrskih deskah v okviru Sociodrame se je izkazalo za prijetno osvežujočo izkušnjo, saj je vključevalo ne le obilo smeha, vzpodbudilo število debat in nam omogočilo nekaj dinamičnih uric stran od tipičnega sedenja za računalnikom ali v predavalnici, temveč smo pod inovativno taktirko Ane Rokvić Pintarič prišli do marsikatere neprecenljive ideje o tem, kako dojemamo sebe, kakšni si želimo postati in kako definirati tisto, kar zares cenimo pri ljudeh, ki jim morda nevede sledimo.


Bojana Kenda, Aviat


Vabilo na tokratni dogodek je bilo nekoliko drugačno od ostalih. Res sem bil radoveden, kakšna bo izkušnja. Kot udeleženec več team bulding dogodkov, tovrstna doživetja že poznam. Vseeno sem vesel za to priložnost, da sem lahko bolje spoznal nekaj sodelujočih, s katerimi do sedaj nisem imel toliko stika. Bilo je prijetno, dogodek je bil pozitiven tudi zato, ker je omogočal več interakcije v skupini kot predavanja!


Matjaz Rambaher, Siemens