sl Slovenščina

Sponzorska sredstva, ki jih podjetja namenjajo profesionalnim športnikom in drugim projektom, običajno niso majhna – take so namreč finančne potrebe vrhunskega športa. Mladi na začetku svoje poti pa se po navadi soočajo z mnogo manjšimi finančnimi bremeni, ki jih prestavljajo nakup opreme ali inštrumenta, udeležba priprav in tekmovanj v tujini, plačilo vadb in fizioterapij, plačilo študija ali bivanja v tujini in podobno. Ker ne morejo pridobiti sponzorjev, mora breme prevzeti družina. V navedenih primerih lahko že manjši finančni prispevek pomeni mejo, ali bo posameznik svoj talent lahko razvijal ali pa se bo z neko dejavnostjo ukvarjal le ljubiteljsko ali jo bo moral celo opustiti.


Prav zato smo se v Zavarovalnici Triglav s projektom Mladi upi odločili podpreti izključno mlade, ki so stari med 16 in 19 let in njihove karierne poti še niso profesionalizirane. To so mladi, ki jih odlikuje nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj. Pri svojem delu se srečujejo tudi z mnogimi drugimi izzivi, kot so usklajevanje šolskih obveznosti in treningov, vaj ali dela v laboratoriju, obvladovanje stresa, napora in tekmovalnosti. Zato je dodatna mera samozavesti, ki jim jo je prinesel izbor med 12 najboljših, več kot dobrodošla, pravijo letošnji mladi upi.


Poudarek: /V Zavarovalnici Triglav si želimo, da bi taki projekti v Sloveniji odmevali in ne bi ostali osamljeni. Na letošnji podelitvi je Milica Makoter, članica uprave Zavarovalnice Triglav ter predsednica upravnega odbora Zavoda Vse bo v redu, v okviru katerega poteka projekt Mladi upi, poudarila, da želi Zavarovalnica Triglav prispevati k skrbi za prihodnost, s svojim delovanjem pa podati tudi pozitiven zgled za druga podjetja in posameznike./


Z vznemirjenjem in ponosom spremljamo nadaljnjo karierno pot in dosežke Mladih upov preteklih let, ki posegajo po vrhunskih rezultatih na športnem, umetniškem ter znanstvenem področju, in to med svetovno profesionalno elito. V medijih so denimo odmevali dosežki plezalke Janje Garnbret, motokrosista Tima Gajserja, smučarja Štefana Hadalina ter pesnice Lare Ružič Povirk, pa tudi letošnji nagrajenci Luka Govedič, Aleksej Jurca in Dorotea Senica so nas že presenetili in razveselili s svojimi dosežki.


Pravijo, da gre do znanja težko, z znanjem pa lahko. Do sedaj je bilo z lavreatom Mladi up okronanih že 49 posameznikov. Srčno upamo, da bo tem talentiranim in za nadaljnje dosežke motiviranim mladim naša spodbuda pomenila odskočno desko, da bodo posegli po zvezdah.


Več na: http://www.mladi-upi.si/