sl Slovenščina

18. maj 2012 – Več kot 60 slovenskih in hrvaških gospodarstvenikov je danes jadralo na relaciji Portorož – Umag prve Microsoft AmCham poslovne regate v okviru organizacije Ameriških gospodarskih zbornic Slovenije in Hrvaške.

Takšna poslovna srečanja utrjujejo prijateljske vezi med obema državama in prinašajo nove možnosti za poslovno sodelovanje, kar je pravzaprav tudi cilj regate.

V regati so sodelovala vodilna multinacionalna podjetja, ki delujejo na obeh tržiščih kot tudi domača slovenska in hrvaška podjetja – med njimi bi izpostavili Microsoft, Coca-Colo, PricewaterhouseCoopers, Adecco, Interexport, Jack Daniels, Abbott, Droga Kolinska, Ortoinplant, itd., ki so jih predstavljali vodilni ljudje teh podjetij.

Častna gosta sta bila veleposlanik ZDA v Sloveniji, Nj.E. Joseph A. Mussomeli in veleposlanik na Hrvaškem, Nj. E. James B. Foley.

Hrvaška je med najpomembnejšimi trgovinskimi partnerji Slovenije. Ta dogodek pa je korak naprej k krepitvi teh odnosov.

Tekmovanje na tržišču je zamenjal s tekmovanjem na morju in tako je tim podjetja Abbott v marino Umag prijadral prvi in si prislužil topel aplavz vseh udeležencev regate.

Takšna srečanja so velikega pomena za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja in vsekakor so gospodarstveniki iz obeh držav zainteresirani za dobre sosedske odnose med Slovenijo in Hrvaško

Na željo vseh udeležencev bosta oba AmCham-a prav gotovo organizirala prijateljsko regato tudi drugo leto, saj so slovenski in hrvaški gospodarstveniki na tak način vzor za dobro sodelovanje in medsebojno komunikacijo.