sl Slovenščina

21. maj 2015

V četrtek, 21. maja 2015 mentorsko povezujemo Slovenijo. Pobudnik vseslovenske akcije Slovenija – mentorska država je Zavod Ypsilon v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Andragoškim centrom Republike Slovenije in Zvezo Ljudskih univerz Republike Slovenije. Ker tudi AmCham Slovenia verjame v moč mentorskega povezovanja, smo se tudi mi pridružili akciji kot partnerji.

Namen akcije je dvigniti ozaveščenost o pomenu mentorstva in spodbujati k medgeneracijskemu sodelovanju. Akcija bo potekala v četrtek, 21. maja 2015, v okviru tedna vseživljenjskega učenja. 21. maja 2015 se bodo po celi Sloveniji na različnih lokacijah odvijale delavnice na temo mentorskega povezovanja. V okviru delavnic bomo mlade prek platforme www.mentorstvo.si povezovali z registriranimi mentorji (seznam registriranih mentorjev). Cilj je, da v sodelovanju s partnerji izvedemo izobraževalne dogodke na temo mentorstva na kar 50 lokacijah in vzpostavimo čim več mentorskih parov po celi Sloveniji.



»Pripreti vrata v nove dogodivščine mladi generaciji in jih z veseljem opazovati, kako si jih na široko odprejo je užitek. Odnosi povezovanja pa bogatijo tako mentorja kot mentoriranca, saj so odnosi kot taki vedno dvostranska cesta«, je o tem zakaj podpira mentorstvo povedala mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice.



Vabimo vas, da se tudi vi pridružite akciji kot mentorji.

Povezovanje poteka preko registracije na spletnem portalu www.mentorstvo.si. Po prijavi v sistem vas mladi, ki si želijo sodelovanja z Vami povabijo k sodelovanju in Vi vsako povabilo sprejmete ali zavrnete. Nato se z izbranim mentorirancem srečate in si zastavite skupne cilje. Mentorski odnos traja 1 leto, v katerem se mentorski par srečuje 1x mesečno po 1 uro. Sodelovanje je brezplačno in prostovoljne narave tako za mentorje kot mentorirance.

K sodelovanju vabimo vse, ki verjamete v mentorsko povezovanje in želite pristopiti k akciji. Pridružite se lahko kot mentorji, mentoriranci ali izvajalci delavnic na www.mentorstvo.si.

Za več informacij smo na voljo na telefonski številki 030 624 269 (Gabriela Lukman) in info@ypsilon.si.