sl Slovenščina

Mentorji, vrhunski poslovni liderji, in mentiji iz 9. generacije AmCham Young Professionals, ki se bodo do junija prihodnje leto učili eden od drugega, so mentorsko leto začeli skupaj. Na prijetnem kosilu so se povezali, spoznali in začrtali prve korake v mentorskem odnosu.

Mentiji 9. generacije so zavrteli kolo sreče in na srečo izbrali nasvete in recepte za skok v mentorstvo, ki so jih delili pari 8. generacije. Recepte, kako uporabiti in kako kršiti pravila mentorstva, so tako delili mentijka Špela Pirc, LanguageSitter, in mentorica Sonja Klopčič, menti Aljaž Pogačar, KPMG, in mentor Vasko Berden, NIL, ter menti Aleš Celar, Aviat, in mentor Žiga Vavpotič, Outfit7.

Aleš Celar in Žiga Vavpotič sta o pravilih igre potrdila tezo, da jih je ključno kršiti. »Ko začutiš vibracijo, se odločiš o tem, kako boš sodeloval. Midva sva se eden od drugega ogromno naučila, najini vlogi nista bili omejeni s predpono mentor ali menti. Pravil se nisva držala,« sta povedala in dodala, da se bosta srečevala še naprej, saj se njun odnos z zaključkom mentorskega leta zagotovo ni končal.

Aljaž in Vasko sta izpostavila, da je bila priložnost za mentorstvo tudi priložnost za osebno rast na obeh straneh. »Ključna zadeva je, da se vzpostavi odnos. Vasko je v mentorstvu vztrajal pri vprašanju, kaj imaš ti več od drugih, kaj več lahko daš? To je bil najin odnos, najin cilj. Vračal mi je žogico, dokler nisem uspel,« je povedal Aljaž Pogačar. »Izzive na poslovnem področju pa sva imela oba, si pri tem nudila podporo in vsak na svojem področju spremenila način dela,« je dodal Vasko Berden.

Špela Pirc in Sonja Klopčič sta delili nasvete o tem, da za uspešno srečanje včasih ni potrebna in tudi ni dovolj struktura in priprava. Prepustili ste se toku, delovali brez strategije, kemijo pa sta ustvarili tudi tako, da sta v odnosu prepovedali obstoj tabujev.

Za uspešno mentorstvo AmCham Slovenija tudi uradno priporoča kršenje pravil igre.

Koristne nasvete za začetek mentorstva si lahko preberete v Mentorskem dnevniku s klikom na spodnjo fotografijo.

*Mentorstvo lahko močno pospeši tvojo profesionalno in osebnostno rast ter pozitivno vpliva na uresničevanje ciljev. Pred uporabo se posvetuj z mentorjem.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani.

Mentorjem in mentijem želimo veliko uspeha v izmenjavi pogledov in izkušenj!