sl Slovenščina

Danes je zadnji delovni dan, ki ga bo Melkina opravila pri nas. S tem zaključuje dvomesečno praktično usposabljanje v našem podjetju. Težko je z besedami opisati vse njene lastnosti: odgovorna, marljiva, pozitivna, mirna, sočutna, samoiniciativna in tako zelo samostojna in pogumna. Človek si res ne more predstavljati, kako je biti v njeni "koži" in da kljub slabovidnosti nosi v sebi toliko poguma in moči ter velike želje po učenju in rasti. To dekle ima tako zelo široko srce in ko sva se na šoli spoznali, sem si rekla: "Moja boš in z menoj boš odšla v naš hotel". 


Ne samo da smo Melkino vključili v socialno okolje, kar je bila njena največja želja, da se je družila z vsemi zaposlenimi in spoznavala vse naše goste in naše delo v strežbi, da smo jo umaknili od vseh računalnikov, temveč je bila tudi ona tista, ki je nas veliko naučila in nam ogromno dala.


Njena mentorja pri delu sta bila vodja zajtrkovalnice Sindja Djekanović, ki je bila z njo vask dan, jo vodila, usmerjala ter delila znanje, in pa vodja gostinstva Denis Ilić. Tako zelo rada je urejala prtičke in polirala pribor. Vse delo je bilo prilagojeno njenim sposobnostim in željam. Pustili smo, da je lahko izrazila sebe in tako delovala. V zajtrkovalnici je poskrbela za rože in nam vsako jutro vsem polepšala dan. Bila je popolnoma samostojna pri hoji in orientaciji in sedaj je naš hotel tudi njen. Naši portirji so jo usmerili čez cesto, ko se je vračala domov, in danes mi je naš Amir povedal, kako zelo jo bo pogrešal. Najbolj pa jo bo pogrešala Sindja, ki je bila ves čas z njo, kot mama. Melkino bomo za ves trud, ki ga je vložila, in njen pogum nagradili v višini 1.000 €. To dekle je lahko vzor marsikomu, kaj vse slabovidni zmorejo in znajo. Le priložnost potrebujejo.


Verjamemo, da so na šoli z veseljem prebrali njen dnevnik in da je tudi sama delila svojo izkušnjo z drugimi dijaki.


Melkina in še sporočilo zate od nas: Hvala ti, ker si bila del naše družine. Še naprej se tako pridno uči in verjami vase. Čaka te še veliko lepega! Tudi naslednje leto boš pri meni in tudi takrat ne bova imeli računalnika. Le administrativna dela bova opravili, ostale zadeve pa bova izkoristili drugače. Gospa Lukan že ne bo huda name, kajne?

 

Topel objem vsem od vseh nas,

 

ekipa Austria Trend hotela