sl Slovenščina

Mednarodno sodelovanje predstavlja enega od štirih stebrov delovanja AmCham Slovenija. Imamo znanje, izkušnje in razvejano mrežo partnerjev v ZDA, s katerimi svojim članom pomagamo odpirati priložnosti na trgu ZDA. Nudimo podporo investitorjem in se povezujemo z Američani slovenskih korenin ali izjemnimi Slovenci v ZDA iz sfer znanosti, gospodarstva in kulture. Poleg tega ima AmCham Slovenija že drugi mandat sedeža organizacije AmChams in Europe, ki povezuje 46 AmCham združenj iz 44 držav Evrope in Vzhodne Azije.

Z AmCham Slovenija lahko trg ZDA spoznate iz prve roke – z udeležbo v poslovni, razvojni ali poslovno-razvojni delegaciji. V mesecu aprilu 2022 organiziramo 10. razvojno delegacije v novi tech-hub ZDA -Texas. Obiskali bomo Houston, Austin in Dallas, rdeča nit pa bo transformacija industrij, high-tech in zeleni digitalni prehod.

Poslovno kulturo, vstop in širitev na trg-ih ZDA in posamezne industrije lahko spoznate tudi z našimi usposabljanji: sodelujete lahko na delavnicah USA Boot Camp, kratkih in zgoščenih pogovorih USA MeetUp ali pa ste del poglobljenega »custom-made« programa »Enter: USA«. Vsi programi vam pomagajo bolje razumeti specifike trga, trende, posamezne industrije, podjetniško kulturo v ZDA, pravni vidik, distribucijo in prodajne kanale. V mesecu januarju 2022 smo za inovativna MSP organizirali podjetniški »Boot Camp«, pripravo podjetij za mednarodne trge, s poudarkom na trgu ZDA, dotaknili smo se tudi zaščite znanja, izzivov pri iskanju investitorjev, davkov in srečanje zaključili s potencialnimi investitorji.

AmCham Slovenija je mednarodno poslovno združenje, ki pomaga v Sloveniji ustvarjati stimulativno poslovno okolje, s svojimi povezavami pa slovenskim podjetjem približa svet.

Več o mednarodnem sodelovanju AmCham Slovenija si lahko preberete tukaj.