sl Slovenščina

AmCham Slovenija je ponosni partner HLS Simpozija – Mednarodnega simpozija o zdravem življenjskem slogu, ki ga organizirata 24alife in Mikropis Holding, s partnerji. HLS Simpozij bo letos potekal 14. in 15. maja, v Ljubljani.


Vsako leto se na mednarodnem simpoziju HLS zberejo odlični predavatelji s celega sveta, da bi predstavili, diskutirali in dobili nove ideje za zdrav in srečen jutri. Prav preučevanje slehernikovega dobrega počutja v vseh življenjskih situacijah je namreč pomembna osnova za razvoj zdrave družbe. Simpozij vsakič naslavlja drugo temo, ki pomaga odgovoriti na najbolj pereče težave, s katerimi se sooča družba in nam pomaga poiskati nove priložnosti na temo zdravega življenja. Da bi zastavili kar najbolj primerna vprašanja in teme, pa je potrebno najprej razumeti potrebe posameznikov, zaposlenih in podjetij.


Letošnji HLS Simpozij z naslovom "Rubikova kocka programa promocije zdravja pri delu. Kako jo sestaviti?" bo tako naslovil zadnje smernice glede uravnoteženega zdravja na čustveni, telesni in psihosocialni ravni. Govorci se bodo osredotočili na pomembnost zdravja in dobrega počutja na delovnem mestu v smislu povečane produktivnosti ter sreči in zdravju zaposlenih. Prav tako bo na HLS Simpoziju predstavljeno, kako prilagoditi promocijo zdravja na delovnem mestu glede na potrebe podjetja in njihovih zaposlenih.


Letošnja glavna gosta sta:


 Prof. Kerry D. Olsen, dr. med., klinika Mayo. 


Profesor Olsen je predsednik Oddelka operacij glave in vratu ter kirurg za področje glave in vratu na kliniki Mayo v Rochestru, Minnesota (ZDA) ter častni član upravnega odbora in sveta guvernerjev klinike Mayo. Več let zapored je bil izbran za najboljšega zdravnika v ZDA. Na podlagi izkušenj dela z rakavimi bolniki je opredelil 12 navad za zdravo življenje, ki jih je svetovno znana klinika Mayo uvedla v svoj vsakdan.



Donald Hensrud, dr. med. klinika Mayo.


Donald Hensrud je zdravnik in magister javnega zdravja ter direktor Pisarne za zdravje klinike Mayo in predsednik Oddelka za preventivno, delovno in vesoljsko medicino. Dr. Hensrud svetuje posameznikom kako doseči in ohraniti idealno težo. Izvaja raziskave na področju upravljanja teže, piše in predava na teme o prehrani. Sodeloval je pri objavi dveh nagrajenih kuharskih knjig klinike Mayo: Dieta klinike Mayo



Udeležba je za člane AmCham Slovenija brezplačna. Prijave TUKAJ.


Letošnji program in ostali govorci so na voljo TUKAJ.