sl Slovenščina

Matej Potokar bo s 1. oktobrom 2011 prevzel mesto generalnega direktorja Microsoftove enote za storitve (Microsoft Services) v Srednji in Vzhodni Evropi.

Potokar je od junija 2010 vodil Microsoftovo enoto za poslovne rešitve (Microsoft Business Solutions) v tej regiji. V minulem poslovnem letu je odločilno prispeval, da je bila njegova skupina priznana kot najboljša v Microsoftovi organizaciji za poslovne rešitve, ki pokriva več držav.

Pred tem je tri leta vodil slovensko podružnico Microsofta, ki se je pod njegovim vodstvom po poslovnih rezultatih leta 2010 uvrstila med najuspešnejše Microsoftove podružnice na svetu.

Microsoftu se je pridružil leta 2003 in je do leta 2007, ko je postal direktor slovenske podružnice, vodil skupino za storitve v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, in pred tem skupino za storitve v regiji Adriatik in Jugovzhodna Evropa.

Je tudi predsednik Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji in član sveta združenja Central and Eastern European Management Development Association (CEEMAN).

Microsoft Services je Microsoftova enota za svetovanje in zagotavljanje podpore poslovnim uporabnikom. Podjetjem pomaga kar najbolje izkoristiti vlaganja v Microsoftove tehnologije, kar vključuje pomoč pri uvedbi ter optimizaciji informacijskih tehnologij in razvoju IT-pobud, ki prinašajo največjo poslovno vrednost. Prisotna je v 88 državah po svetu in zaposluje skoraj 10.000 vrhunskih IT-strokovnjakov.