sl Slovenščina


V četrtek smo se z AmCham Young Leaders Clubom spopadli z vprašanji, kako biti bolj inovativni, kako se nalog lotevati s še večjo produktivnostjo ter kako poiskati motivacijo zase in za svojo ekipo.


Management 3.0 je zelo iskan management program in je namenjen naprednemu izobraževanju vodij / managerjev v dobi digitalizacije in pospešenih inovacij. Delavnico Management 3.0. je razvil Jurgen Appelo na osnovi knjižne uspešnice "Management 3.0: Leading Agile Developers, Developing Agile Leaders". Agilni management je namreč nov pristop k vodenju ustvarjalnih ekip, ki je skladen z agilnim in vitkim razmišljanjem.


Čez delavnico nas je vodil Voranc Kutnik, CorpoHub, ki je certificiran ScrumMaster in Scrum Product Owner, edini trener Management 3.0 v Sloveniji. Po desetih letih dela v IT-ju se je odločil, da so agilne metode tista stvar, s katero se želi ukvarjati, in je eden izmed začetnikov vpeljave agilnih pristopov in metode Scrum v slovenskem prostoru.


Da niso samo poslušali, so člani Young Leaders Cluba dobili tudi nalogo, ki se je glasila: Si vodja treh samoorganiziranih ekip. Direktor ti pove, da te na koncu leta čaka bonus, katerega velikost bo odvisna od napredka vseh treh skupin. Boljše kot jim bo šlo, večji bo bonus, a moraš odločitev sprejeti ti, tako da bo pravično do vseh treh skupin. Tako so sami uporabili metodo Management 3.0, se poigrali z različnimi pogledi in možnostmi, dobili pa smo šest različnih, a izjemno zanimivih rešitev, ki bodo marsikomu zagotovo prišle prav.