sl Slovenščina

 

Že pred vsakoletnimi volitvami izvršnega odbora krovne organizacije AmChams in Europe so člani skupščine AmChams in Europe ekskluzivno podaljšali mandat mag. Ajši Vodnik, generalni direktorici AmCham Slovenija in podpredsednici AmChams in Europe za dodatno leto. Imenovanje je izjemno priznanje za  AmCham Slovenija, poslovno skupnost, ki se zavzema za priložnosti in kulturo dialoga, saj je to potrditev, da so kot sedež AmChams in Europe organizacijo izjemno vodili zadnje štiri leta ter jo nadgradili s številnimi aktivnostmi, ki prinašajo vrednost tudi v evropskem prostoru.

Mag. Ajša Vodnik je ob tem poudarila: »Ko sem štiri leta nazaj prevzela vlogo podpredsednice AmChams in Europe nisem pričakovala, da bo bolj kot kadarkoli delovanje organizacije postavljeno pred preizkušnje tako zaradi pandemije kakor tudi vojne, energetske krize, prihajajoče recesije. Temelj našega delovanja je bil in je, da iščemo kulturo dialoga, prav tako pa tudi poudarjamo pomen gospodarstva za družbo, še zlasti takega, ki razume, da ESG niso zgolj črke. Prepričana sem, da Slovenke in Slovenci znamo biti ravno prav veliki in samozavestni, da ne silimo v ospredje, ampak se znamo jasno in odločno postaviti za prave vrednote, ko je to potrebno, in iskati kompromise, ki prinašajo sodelovanje. Soglasno podaljšanje mojega mandata in izkazano zaupanje kolegov jemljem kot čast in odgovornost, prav tako pa sem ponosna, da je naša država s tem prepoznana kot sedež gospodarske povezanosti Transatlantskega partnerstva.«   

AmCham Slovenija bo kot nosilec sedeža krovne organizacije AmChams in Europe v letu 2023 organizacijo vodila skupaj z vodilnimi predstavniki AmChamov iz Grčije,  Švedske, Moldavije, Turčije in Estonije ter AmCham EU. Odločitev, da se mandat in s tem sedež podaljša podpredsednici, je bila sprejeta, ker je ta močna poslovna mreža v fazi pomembne transformacije in razvojnih korakov. Podaljšanje poslovni skupnosti AmCham Slovenija pomeni izjemno zaupanje s strani drugih članic, saj bo leto 2023 za krovno organizacijo pomembno tudi zaradi praznovanja 60. obletnice. Dodeljeno odgovornost AmCham Slovenija razume kot odziv na vrednote, ki jih živijo, saj kličejo po povezovanju, miru in spoštovanju. Ob tem verjamejo, da aktivno delovanje znotraj AmChams in Europe krepi tudi poslovno skupnost AmCham Slovenija in ugled naše države.

AmChams in Europe povezuje 46 AmCham združenj iz 44 držav iz Evrope in Vzhodne Azije. Skupaj predstavlja več kot 17.000 ameriških in evropskih podjetij, ki zaposlujejo več kot 20 milijonov ljudi in za več kot 1,1 triljona ameriških dolarjev investicij na obeh straneh Atlantika. Kot glas ameriških in evropskih podjetij AmChams in Europe stremi k ozaveščanju o pomembnosti čezatlantskega sodelovanja, izmenjavi dobrih praks med AmChami in omogoča veliko platformo za dialog o pomembnih evropskih tematikah.