sl Slovenščina

 

V AmCham Slovenija smo ponosni, da je bila naša generalna direktorica, mag. Ajša Vodnik, izvoljena za predsednico AmChams in Europe. Po petih letih, ko je Slovenija gostila sedež te pomembne organizacije in je Vodnikova opravljala vlogo podpredsednice, so jo kolegi iz 44 držav zdaj izvolili za predsednico.

AmChams in Europe je krovna organizacija, ki povezuje 49 Ameriških gospodarskih zbornic – AmChamov iz 47 držav*. Ta vplivna organizacija združuje 17.000 evropskih in ameriških podjetij, ki skupaj zaposlujejo 20 milijonov ljudi na obeh straneh Atlantika. V tem letu AmChams in Europe praznuje 60 let obstoja, kar potrjuje njen pomembni prispevek k poslovnemu svetu in gospodarskim odnosom med Evropo in ZDA.

Mag. Ajša Vodnik je ob priložnosti svoje izvolitve povedala: »V veliko čast in odgovornost mi je, da so me kolegice in kolegi izvolili za predsednico in mi s tem izkazali zaupanje, pa ne le meni, ampak celotnemu AmCham Slovenija. Ponosna sem, da so prepoznali odlično delo moje ekipe, saj smo ravno v času pandemije kljub izrednim razmeram uspeli okrepiti povezave po vsej Evropi. Za odlično vodenje se zahvaljujem kolegici Susan Danger, generalni direktorici AmCham EU in aktualni predsednici AmChams in Europe.

Zavedam se, da se soočamo s težavnimi časi, in verjamem, da poslovne skupnosti lahko igramo pomembno vlogo pri izboljšanju življenjskih in poslovnih razmer v svojih državah. Moja prednostna naloga bo spodbujanje vrednot miru, prosperitete, dobrih mednarodnih odnosov in demokracije. V svojem programu sem poudarila, kako pomembno je opolnomočiti vsakega posameznika, ekipo in AmCham, ki so zavezani k delu za skupno dobro v svojih lokalnih skupnostih. Kot pomembno željo pa bi/bom predstavila tudi, da bi v vseh AmChamih posvetili še več pozornosti mladim in medgeneracijskemu sodelovanju. AmCham Slovenija je namreč prav v tem segmentu vzor številnim drugim po Evropi.«

V nov Izvršni odbor so bili poleg Vodnikove izvoljeni še Elias Spirtounias, AmCham Greece, kot podpredsednik ter Asli Özelli, AmCham Turkiye/ ABFT in Daniel Andrich, AmCham Germany kot člana izvršnega odbora. Za mesto zakladnika bo potekal še drugi krog volitev, ki bodo zaključene s 15. 11. 2023. Dvoletni mandat vseh izvoljenih se bo pričel 1. januarja 2024.

Ob tem uspehu mag. Ajši Vodnik in vsem članom izvršnega odbora čestitamo, želimo vso srečo in verjamemo, da bo njihovo vodstvo še dodatno okrepilo vlogo in vpliv te pomembne gospodarske organizacije v prihodnjih letih.

 

*46 AmChamov iz 44 držav ima volilno pravico