sl Slovenščina

Člani Best Practice Academy so tokrat obiskali Microsoftovo podružnico v Sloveniji, kjer so spoznali njihovo igrivo delovno okolje in nov način dela, ki so ga uvedli v korporaciji, in ki prinaša odlične rezultate.


»To je odlično okolje za kreiranje novih idej, skupinsko delo in dinamično komunikacijo,« nam je povedala Lara Vodlan, članica Best Practice Academy in vodja marketinga za Slovenijo in Albanijo, Microsoft Slovenija. Microsoftovo delovno okolje je igrivo, zaznamuje ga veliko barv, tam pa najdemo tudi ročni nogomet, gugalnico in celo kolo.


To je odlično okolje za kreiranje novih idej, skupinsko delo in dinamično komunikacijo.


Z novim vodstvom se je spremenila tudi globalna kultura podjetja. Za Microsoft je ključna miselna naravnanost, t.i. »growth mindset«, in nov način dela, ki ljudi in prostor povezuje preko tehnologije. Prostori podjetja so po vsem svetu opremljeni po enakem sistemu: dodeljenih je le 15% delovnih miz, tako da skoraj vsi zaposleni vsak dan sedijo kje drugje in z drugim kolegom. Delovnih miz je številčno manj kot je zaposlenih.


Vse to pa je povezano z digitalno transformacijo in tehnologijo, ki omogoča komunikacijo zaposlenih ob vsakem času in na vseh kontinentih. Spodbuja se delo od doma oz. od kjerkoli. Temu je prilagojeno tudi nagrajevanje, kjer je ključno to, koliko si pripomogel k uspehu drugih, ne pa le osebni rezultat. 

Delovno okolje, ki bolj spominja na igrišče.