sl Slovenščina

Udeleženci srečanja so se kalili v komunikacijskih veščinah z mag. Ajšo Vodnik in spoznali ter prisluhnili intuiciji z Liljano Cvjetičanin, dipl. psih., kinetik in grafolog.


“Sproščeno, družabno, zabavno in poučno – v petek nas je Ajša s treningom komuniciranja ob provokativnih novinarskih vprašanjih pred kamero premaknila iz cone udobja, na sobotnem intuitivno-neverbalnem delu delavnice pa je Liljana prikazala, kako lahko s čustveno inteligenco hodimo po meji in ob tem zrastemo. Hvala AmCham

Gašper Krajnc, KPMG poslovno svetovanje

“Različni pristopi … različne tehnike … različne spretnosti in znanja … različna prepričanja … različni videzi … in nenazadnje različne osebnosti. Ta konec tedna sem imela priložnost preživeti v družbi prepričljivih in izjemno karizmatičnih govorcev. Čeprav so se tako razlikovali med seboj, so imeli vsi karizmatični govorci nekaj skupnega – način s katerim so se dotaknili src svojih kolegov s tem, da so odprli svojega.”

Lara Delić, vodja projektov, Profiles International Slovenia

“Hvala za navdihujoč in poučen vikend v dobri družbi. Vsaka taka izkušnja ti odpre nova obzorja in razkrije nove možnosti za nadaljnjo osebnostno in strokovno rast. Komunikacija je eden izmed temeljnih postulatov človeštva, pa naj si bo v katerikoli verbalni ali neverbalni obliki, pri čemer je ključnega pomena dobro poznavanje tako sebe kot tudi tistih na nasprotni strani komunikacijskega kanala. Opomba sebi: »Izboljšaj aktivno poslušanje!”

Bine Pangršič, Svetovalec uprave, Helios Domžale

“Uspešni ljudje menda spijo manj in v tem pogledu smo na srečanju absolutno izkazali velik potencial… poleg tega pa spoznali še veliko komunikacijskih znanj in trikov, ki bodo uporabni in tudi pomembni še veliko širše kot zgolj v poslovni sferi, če se bomo seveda v prihodnje potrudili in kaj delali na sebi. Odlični delavnici, kjer moja pozornost ne glede na večurno trajanje in siceršnji kar naporni program ni popuščala niti za moment; nedvomno pa gre zahvala za prijetno in zabavno srečanje tudi organizatorski ekipi in mojim kolegom!”

Maja Koritnik, svetovalka področja, NLB

“Dvodnevno druženje v Portorožu je vsekakor bilo najbolj navdušujoče do sedaj. Ajša je podala nekaj odličnih napotkov glede nastopanja in komuniciranja, ga. Liljana pa me je popolnoma prevzela s svojo izjemno energijo in nas naučila tako neverbalne komunikacije, kot tudi kako živeti polno, izpopolnjujoče življenje. Všeč mi je bilo, da sta bili delavnici interaktivni – poslušalci smo bili aktivno vključeni v sama predavanja. Naučila sem se, da mora biti dober lider predvsem aktiven poslušalec, oddajati pozitivno energijo, ki mora predvsem izhajati iz vsakega posameznika in njegovega zadovoljstva in dober motivator.”

Mateja Jakopin, Manager, Deloitte

“Izjemno! Ne vem kje sploh začeti. Toliko neverjetnih mladih strokovnjakov, dve čudoviti in navdihujoči predavateljici, toliko pozitivne energije, odlične in zelo potrebne teme o komunikacijskih veščinah in intuiciji … Po tem dvo-dnevnem dogodku, čutim še večjo povezanost naše AmCham Young skupine.”

Manca Kunavar, SGS Slovenija

“Dvodnevno srečanje v Portorožu je preseglo vsa moja pričakovanja. Delavnici sta bili zagotovo med najboljšimi izobraževanji, ki sem se jih kadar koli udeležil. Enako velja tudi za obe predavateljici, ki sta potrdili moje življenjsko vodilo: Tudi pri vsakdanji interakciji z ljudmi, ki jih srečujemo v poslovnem okolju, moramo ohraniti svojo integriteto ter se zavedati, da smo pravzaprav ves čas v interakciji s sočlovekom – torej nekom, ki si zasluži spoštovanje. Če ni spoštovanja, ni ničesar.”

Miha Turk, Odvetniška pisarna Čad

“Nemogoče je, da kot posamezniki ne bi komunicirali. Vsako sekundo hote ali nehote komuniciramo s svojo okolico in poleg verbalnih oddajamo tudi še kako zelo pomembna neverbalna sporočila. In kako smo lahko pri komunikaciji čim bolj učinkoviti? Prvič je zelo pomembno, da ostanemo MI, kot individualni posameznik z vsemi svojimi lastnostmi, ki nas delajo posebne. Drugič pa je potrebno imeti vedno v mislih, da komuniciramo predvsem s čustvi našega sogovornika. Sogovornik bo verjetno čez čas pozabil vsebino našega pogovora, nikoli pa ne bo pozabil kako se je v komunikaciji z nami počutil.”

Saša Cvetko, Knauf Insulation

“Celi dve uri sem imela tremo, ker bom slej kot prej morala na oder in pred kamero. Uhhh… Ko sem si že oddahnila, je prišel moj trenutek šova. Splet okoliščin je pravzaprav pregnal vso tisto nakopičeno tremo in stopila sem korakec bližje na poti do popolne sproščenosti pred kamero. Ko pa to okronaš še s karaokami, igri objemov brez meja in naslednji dan še spoznavanjem svoje čustvene inteligence, je zmaga na dlani. Domov sem prišla bogatejša! Hvala AmCham.”

Kristina Braniselj, NLB

“Hvala AmChamu, da je združil dve enkratni osebnosti in nam dal priložnost za izjemno delavnico, ki je bila vsekakor ena boljših na moji poti karierne in osebnostne rasti. Mag. Ajša Vodnik nam je svoje bogate izkušnje delila skozi sproščeno delavnico, kjer je spodbujala naše potenciale. Pomembnost priprave na javno nastopanje ter moč pravilne komunikacije, ki ju je Ajša izpostavila, sta le dodatna motivacija k vsakodnevnem izpopolnjevanju na omenjenih področjih. Ajša je oseba, ki me navdihuje s svojim neverjetnim zaupanjem v nas mlade. Niso le njene besede »Vedno bodi to, kar si« tiste, ki si jih bom zapomnila, ampak je občutek tisti, ki šteje, in AmCham vsekakor daje občutek, da vsak posameznik šteje.

Liljana Cvjetičanin je v meni pustila neopisljiv vtis. Samosvoja strokovnjakinja, ki je uspela držati nivo koncentracije na najvišji ravni skozi celotno delavnico, me je enostavno navdušila in mi dala zagon za raziskovanje na področju čustvene inteligence, saj naj bi njena rast potekala vse življenje. Definitivno oseba izven kalupa, ki z neverjetno karizmo spodbudi željo po učenju in uspehu, pa naj gre za poslovno ali privatno življenje. Svoje znanje z različnih področij nam je podajala skozi zanimive zgodbe, in nam prikazala, da v vsakem odnosu obstaja toliko več kot le izrečene besede.”

– Loredana Hotovič, Austria Trend hotel Ljubljana



“Preživeti vikend v družbi takšnih predavateljev in udeležencev je bilo navdihujoče! Vzdušje je bilo fenomenalno, tako v uradnem, kot neuradnem delu J Obe delavnici sta postregli z uporabnimi informacijami in znanji ter nakazali tudi možnosti nadaljnjega izobraževanja na teh področjih.”

– Damjana Pangerčič, Aerosol, Sales and marketing department





“Ključ do učinkovite komunikacije ni le fokus na vsebino temveč način predajanja te vsebine. Neverbalna komunikacija izraža veliko več kot dobro pripravljena verbalna vsebina. Imeli smo izredno priložnost doživeti pomembnost komunikacije, intuicije in emocionalne inteligence iz strani strokovnjakov, ki so v svojem poslu najboljši: Ajša Vodnik & Liljana Cvjetičanin. Dvodnevno srečanje me je pripeljalo bližje k razumevanju pomembnosti osebnih vrednot, ki poganjajo našo komunikacijo.”


-Jan Kajba, Commercial Manager MM Slovenia, GSK