sl Slovenščina

Dvodnevna delavnica AmCham Young ProfessionalsTM

50 mladih liderjev se je kaliko v komunikacijskih veščinah z mag. Ajšo Vodnik in prisluhnilo svoji intuiciji skupaj z Liljano Cvjetičanin, dipl. psih., kinetik in grafolog.



Hvala AmCham, ker sem imel možnost na zadnjem dogodku v Portorožu poslušati Ajšo, kjer sem dobil dragoceno informacijo, kako reagirati v situaciji, kjer nekje nastopaš. Pravzaprav ne gre izključno za nastopanje pred kamero, ampak za vsakodnevno komunikacijo z ljudmi, ki te nepričakovano lahko z določenim vprašanjem spravijo v neprijeten položaj. S kamero ali brez moramo ohraniti mirno kri in odgovoriti na vprašanje korektno, etično ter pri tem ohraniti svojo integriteto in hkrati ostati človeški. Razumeti moramo, da smo ves čas v interakciji s sočlovekom, z nekom, ki si zasluži vse naše spoštovanje!

Hvala AmCham, ker sem imel možnost poslušati Liljano, ki odpira oči na področju pomembnosti razvijanja čustvene inteligence. Ni pomembna številka izmerjenega IQ-ja temveč število dogodkov, kjer smo delovali v skladu z vrednotami, kjer smo znali razumeti čustva drugih in sebe in kjer smo prispevali na področju čustvenega napredka družbe. Pomembno je, da se zavedamo štirih stebrov čustvene inteligence in da nam ti stebri nudijo optimalne pogoje preko katerih lahko postanemo zmagovalci – lastni zmagovalci, srečni in zadovoljni sami s seboj. Ko to stopnjo dosežemo, zažari naš um, postanemo notranje umirjeni in navzven karizmatični ljudje!

Rok Kobilica, Goodyear Dunlop Sava Tires



Delavnici sta bili vsekakor med najboljšimi izobraževanji, kar sem jih izkusil, enako velja tudi za obe predavateljici. Komunikacijske veščine in vsi praktični primeri so definitivno nekaj, kar osnovna in običajna predavanja in treningi znotraj podjetij ne obsegajo. Zelo dragoceni nasveti in navodila, kako se obnašati in ustrezno nastopati pred kamero, lahko poleg kredibilnosti v nekaterih primerih rešijo tudi službo. Delavnica je bila poleg poučne note tudi zelo zabavna ter hkrati odlična priložnost, da se med seboj bolje spoznamo. Liljana Cvjetičanin mi je s svojo delavnico resnično odprla oči in me pri mišljenju, da sem dokaj dober vodja, pogajalec s predstavljeno širino in možnostmi področij, o katerih sem mislil, da že kar nekaj vem, lepo prizemljila. Lahko si samo predstavljam, kako nebogljeno bi izgledal na nasprotni strani pogajalske mize, kjer bi sedela gospa Liljana. Kljub temu, da sem bil prvih 15 minut zelo skeptičen, pa na koncu nisem mogel skrivati navdušenja nad predstavljenimi temami in predavateljico samo. Vsekakor bom poskušal nadgraditi osnove, ki smo se jih dotaknili na sami delavnici, kar me ne bo obogatilo samo kot vodjo ampak predvsem kot človeka, očeta, moža,…

Tomaž švajger, Red Bull Vodja prodaje, Roiss



Tako Ajša Vodnik kot tudi Liljana Cvjetičanin sta nam dali veliko pomembnih napotkov za nadaljnjo poslovno pot kot tudi za življenje.

Eden izmed tistih, ki si jih bom najbolj zapomnila in me bo spremljal prav vsak dan pa je naslednji: »V kolikor slediš svoji zgodbi in si to kar si na vsakem koraku svoje poslovne in zasebne poti bo tvoja pot uspešna in polna veselja.«

Eva Veselinovič, Finančna svetovalka, EY



Dvodnevno srečanje je preseglo vsa moja pričakovanja. Mreženje, obvladovanje stresa pred kamero in pridobivanje novih znanj iz neverbalne komunikacije. Liljana nam je posredovala znanja, ki so uporabna tako v poslovnem svetu kot v zasebnem življenju. Malo za šalo malo za res…od sedaj naprej bom vedno vedela, katera mi želi speljati mojega moža 🙂

Anja Beslič, vodja področja, Adecco H.R.



Če želiš imeti lepo življenje, bodi prijazen do novinarjev in ne kaži s prstom na druge.

Aleš Kavčič, Produktni vodja, Zavarovalnica Generali



Ta dvodnevni dogodek je bil predvsem zabaven. Bil je tudi uporaben in koristen. Vsekakor priporočam!

Martin Železnik ACCA, Pooblaščeni revizor, Deloitte revizija



Nepozabno dvodnevno doživetje, ki nam ga je omogočil AmCham, mi je dali izredno veliko iztočnic za profesionalno in tudi zasebno življenje. Ajša, ki je mnoge spravila v zadrego pred kamero, je pokazala, kako pomembno je, da se na potencialna neprijetna vprašanja pripraviš vnaprej. Liljana Cvjetičanin pa je s svojim nenavadnim pa vendar nadvse navdihujočim nastopom poudarila moč čustvene inteligence ter pomena neverbalne komunikacije in verjetno vsakega izmed nas spodbudila, da (še) več bere. Hvala AmCham!

Petra Janežič, SC vodja stalnih izboljšav procesov, Danfoss Trata




Poslušali smo lekcije o javnem nastopanju in neverbalni komunikaciji. Zraven pa nepričakovano dobili še lekcijo kaj pomeni ko za govorniškim odrom stoji silna karizma. Moji edini predavanji v življenju, ki sta me držali pokonci od začetka do konca, brez vmesnega popuščanja. Da ne omenjam nočnih plesnih lekcij…

Peter Merc, Hypo Alpe Adria



Obe delavnici sta bili enkratna izkušnja, ki nam je prinesla ogromno koristnega znanja ter nas prisilila, da smo to znanje tudi uporabili, hote ali nehote.

Blaž Jemc, Vodja IT, STA Potovanja



Vikend delavnici sta bili enkratna izkušnja, ki jo privoščim vsakemu posamezniku, ki si zeli pospešiti osebni in karierni razvoj. Vpogled v svet medijev skozi perspektivo izkušenega novinarja lahko bodočemu top voditelju pomaga razumeti celotno sliko in omogoča hitro reakcijo v še tako nepričakovanih situacijah. Vse to se navezuje seveda na obvladovanje in poznavanje neverbalne komunikacije ter zavedanje o pomenu čustvene inteligence, ki gradi temelje uspešnih podjetnikov. In da, stopala ne bodo nikoli več samo stopala!

Tjaša Sobočan, Vodja projekta, Zavod Ypsilon



Komunikacija je način s katero se v vsakdanjem življenju srečujemo in se z njo izražamo. Z načinom komunikacije nas družba, prijatelji, sodelavci sprejmejo ali odklonijo.

Z dobrimi komunikacijskimi veščinami, visoko čustveno inteligenco, ki vključuje spoštovanje, osebni razvoj, znanje, pa lahko postanemo imenitni ljudje, vodje in prijatelji.

Sandra Valenti, Asistent SPP Delikatesni namazi, Droga Kolinska



Mladi perspektivni ljudje potrebujejo 3-4 ure spanja noč in naj bi prebrali vsaj 10 knjig na mesec.

Rok Rogelj, Vodja programa, SRC



Ti dve delavnici/izobraževanje sta bili izjemni. Vidi ste da sta in Ajša in Liljana na svojem področju izjemne. Obe sta pustili odličen vtis in z nama delili znanje, izkušnje, ki nam bodo prišle prav v prihodnosti na poslovnem področju. Poleg tega sta bili delavnica dobri še zaradi tega, ker smo se mi med seboj bolje spoznali in povezali.

Boris Vuković, Strokovni sodelavec za kadre, Manpower



Hvala Ajša in Liljana za super delavnici… ter hvala vam, dragi kolegi, za super energijo. Dogodek je bil poseben zaradi vsebine, še bolj pa zaradi ljudi, ki sem jih tam malo bolje spoznala 🙂 Najbolj zaznamujoča izjava pa je nedvomno bila, da kamera v prostoru vedno snema. 🙂

Klavdija Merc, Svetovalka v Kabinetu, MOP