sl Slovenščina

AmCham Komisija pripravljeni na prihodnost skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti o platformi za napovedovanje kompetenc

3. marec 2022 – Tokratno delovno srečanje s predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je imelo v fokusu platformo za napovedovanje kompetenc, ki jo skupaj »gradijo« predstavniki MDDSZEM, Zavoda RS za zaposlovanje, pomemben del pa predstavljajo predlogi gospodarstva.

Omenjeno sodelovanje gre z roko v roki z naši iniciativo »18 predlogov za več IKT strokovnjakov«, pri katerih smo naleteli na podobne izzive: opredelitev kaj pomeni kompetenca, ali delodajalci iščejo določen poklic ali kompetence….

Predstavniki Ministrstva, dr. Tjaša Žakelj, Gonzalo Carlos Caprirolo Cattoretti, Maja Grašič in drugi so predstavili do zdaj narejeno analizo deficitarnih poklicev, svoj pogled na iskanje primernih kadrov in seveda poslušali komentarje in mnenja predstavnikov gospodarstva.

Cilj omenjene platforme je napovedovanje za 10 let naprej, iskanje prostih delovnih mest in tudi karierno svetovanje. S prvim srečanjem začenjamo aktivno sodelovanje na področju talentov in IKT kompetenc.