sl Slovenščina

»Kreativno rešujemo izzive. Strast nas žene, da razmišljamo naprej. Z zaupanjem se povezujemo. Uspeh je dosegljiv le s sodelovanjem. Optimizem je življenje,« so glavna sporočila udeležencev 9. generacije AmCham Young Professionals.


Spoznali smo 140 poslovnih liderjev naslednje generacije, udeležencev 9. generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Na prvih dveh uvodnih srečanjih so se skozi kviz seznanili s platformo YOUng in se predstavili skozi vrednote AmCham Slovenija.


Ker je najboljše slišati izkušnje iz prve roke, smo na srečanje povabili tudi udeležence neskončne 8. generacije. Svoje izkušnje in nasvete so z novo generacijo delili Aleš Celar, Aviat, Matevž Korenč, Knauf Insulation, Artjom Bajdak, Artjom Bajdak s.p., Matic Zupanc, Studio Moderna, Špela Pirc, LanguageSitter, Sara Lorbek, MBILLS in Ana Kastelec, Odvetniška pisarna Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc, o.p., d.o.o.



Matevž Korenč iz podjetja Knauf Insulation je povedal: »Vem, da ne veste, kaj vas čaka in sprašujete se, ali sodim zraven? Pojdite v program s prazno glavo, brez pričakovanj. Vstopili boste v nov svet in se učili, predvsem drug od drugega«.


»V program sem šla s ciljem, da preizkusim svoje meje in da se izzovem. Na začetku sem bila negotova in se spraševala, je to sploh zame? Dajte vse od sebe, saj ste vi tisti, ki ustvarjate program. Splača se!« je svojim mlajšim kolegom na srce položila Špela Pirc iz podjetja LanguageSitter.


Matic Zupanc, superfinalist 8. generacije iz podjetja Studio Moderna, je povedal: »Na vas je, da se povežete. Za nas, vsaj za vseh 10 finalistov, na koncu to ni bila tekma. Spoznajte čim več ljudi, sprašujte jih, kako rešujejo izzive.«


Sara Lorbek je svojo izkušnjo opisala takole: »V tem programu je nekaj za vsakogar, vsak si vzame, kar želi, in jaz sem zaradi 8. generacije boljša jaz. Meni je zanimiva primerjava programa s potovanjem. Ko greš na potovanje, se izklopiš in pustiš nekaj za seboj, nazaj pa prideš drugačen. Tukaj je povsem enako.«


»Dobiš, kolikor vložiš. Zdaj verjamem AmCham-u, da je to res generator energije. Najdeš se, pogledaš ljudi okoli sebe in ugotoviš, da smo si podobni v razmišljanju. Iz različnih delovnih okolji, razlišnih strok, različnih starosti, se ujamemo na isti valovni dolžini,« pa je prepričana Ana Kastelec iz Odvetniška pisarna Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc, o.p., d.o.o.


Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, je bodočim liderjem položila na srce: »Kdor začne s tekmo, je že vnaprej izgubil. Talenti ste navduševalci, vi ustvarjate kolektivno zavest sodelovanja, se spodbujate in skupaj rastete. Bodite na igrišču. AmCham Young Professionals so za AmCham Slovenija generator idej, generator priložnosti in generator energije. V platformi YOUng razmišljamo naprej in energijo usmerjamo v napredek. Ste zraven?«


Vsi udeleženci 9. generacije so se predstavili tudi pred kamero. Kdo so torej bodoči poslovni liderji 9. generacije z imenom, obrazom in sporočilom? Počakajte do avgusta in na naši spletni strani jih boste spoznali tudi vi.