sl Slovenščina

Po dolgem čakanju smo le spoznali 140 poslovnih liderjev naslednje generacije, udeležencev 8. generacije AmCham Young Professionals. Na prvih dveh uvodnih srečanjih so se predstavili skozi vrednote AmCham Slovenija, ki so optimizem, sodelovanje, kreativnost, zaupanje in strast, ter nam predstavili svoj pogled na svet, ki je poln upanja, navdiha in želje, da bi spreminjali svet.


Na srečanju so se predstavniki 8. generacije družili s finalisti 7. generacije AmCham Young Professionals in od njih srkali ideje in navdih. Svoje izkušnje in nasvete so z novo generacijo delili Mirela Čanić iz Petrola, Tadej Jančar iz Steklarne Hrastnik, Sandra Kecman iz Bisnode in Gašper Hren iz Danfoss Trate.


Sandra Kecman iz podjetja Bisnode je povedala: »Stremite k temu, da izstopite iz svoje cone udobja. AmCham Young Professionals je ladja, na kateri boste energijo ustvarili vi. Priložnost imate spoznati in se obdati z ljudi, ki so drugačni in izstopajo iz povprečja v tem, da imajo 'drajv' in so motivirani. Želijo spreminjati okolje tudi izven svoje pisarne.«


Gašper Hren iz podjetja Danfoss Trata je mladim povedal, da so bili izbrani v program AmCham Young Professionals tudi zato, ker imajo potencial, da bodo delali spremembe. »Zame je bilo največje presenečenje, da danes v pogovorih velikokrat obračamo mašila in prazne besede, brez vsebine. S kolegi iz AmCham Young Professionals in mojim mentorjem pa imam vedno intenzivno vsebinsko debato in mesa v pogovoru je več kot na krožniku,« je še dodal Gašper.

“Vse, kar počnemo, počnimo s strastjo. Izzive rešujmo skupaj v sodelovanju. Kreativnost je tista, ki nas loči od drugih. Optimizem je pot do uspeha in zaupanje med nami je temelj povezovanja,« so glavna sporočila udeležencev 8. generacije AmCham Young Professionals.”

 


 


 


Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija, pa je bodočim liderjem položila na srce: »Kako povezati energijo, ki spreminja miselnost? To je bilo vprašanje, ki smo si ga zastavili ob ustvarjanju programa. Pokažimo, da je v prostoru veliko izjemnih mladih ljudi. Vi ustvarjate kolektivno zavest sodelovanja, se spodbujate in skupaj rastete. Bodite na igrišču. AmCham Young Professionals so za AmCham Slovenija generator idej, generator priložnosti in generator energije. Pomembno je, da energijo usmerjamo v ustvarjanje boljše družbe.«


Vsi udeleženci 8. generacije so se predstavili tudi pred kamero, tako da boste lahko v mesecu avgustu na naši spletni strani tudi vi spoznali, kdo so AmCham Young Professionals 8. generacije z imenom in priimkom.