sl Slovenščina

"Živim svoje vrednote, a nimam strateškega načrta. Vem, kaj bom počel in na katerih vrednotah bom gradil, ne glede na to, kje bom," je v pogovoru z AmCham Young Professionals poudaril Boris Koprivnikar, podpredsednik vlade in minister za Javno Upravo RS, ki živi zgodbo Slovenije, zelene referenčne države v digitalni Evropi.


Pogovor so vodile vrednote.



Optimizem


Boris Koprivnikar me je resnično navdušil z nekaterimi svojimi izreki. Najbolj sta mi v spominu ostala: 'DO-erji' so tisti, ki stvari naredijo, sicer jih vedno dobijo "po buči", vendar so tudi vedno zraven, ko se karte na novo delijo. Brez sodelovanja ni dodane vrednosti.


Gašper Hren, Danfoss Trata


Sodelovanje


Izreden govornik, ki v pogovoru pušča pečat, za sabo v življenju riše sledi in se zaveda, da nima smisla govoriti, temveč delati in narediti. Da pa lahko rastemo, da nas neprestano oblikujejo in gradijo "Pa-res!" spoznanja, ko nekaj končno dojamemo, je potrebna radovednost, strast. Moj "A-ha!" efekt se je v včerajšnjih pogledih Borisa Koprivnikarja zgodil nemudoma – ne rabimo se obremenjevati, KJE točno bomo jutri, saj ko živimo vrednote in smo zvesti sami sebi, bomo vedno točno vedeli, KAJ moramo početi.


Diana Slapnik, Lek


Zaupanje


Delovanje javne uprave je marsikomu iz sveta zasebnega sektorja nepoznano, še več pa je nerazumevanja glede pobud za izboljšave, ki jih podaja eno ali drugo ministrstvo. Pogovor s podpredsednikom vlade je bil v tem pogledu neprecenljiv, saj je osvetlil nekatere dileme, s katerimi se država sooča pri prizadevanju za vodenje Slovenije v boljšo prihodnost, in s tem povečal zaupanje v pozitivno usmerjen razvoj. Ni si težko predstavljati, da bi bil svet poln ljudi, ki razmišljajo s podobno mero optimizma, zdravega razuma in odločnosti kot Boris Koprivnikar, boljši svet za vse.


Bojana Kenda, Aviat


Strast


Preprost recept ministra Koprivnikarja za uspešno karierno pot: "Karkoli počneš v življenju, počni to s strastjo in v skladu s svojimi načeli. Zaupaj, bodi drzen in inovativen. Sledi svojim ciljem in obdaj se z ljudmi, ki jim zaupaš, predvsem pa, ne išči izgovorov".


Matej Gregorec, Ministrstvo za zunanje zadeve


Kreativnost


Osvežujoče je bilo slišati predstavnika vlade v sproščenem ozračju govoriti o vrednotah in njegovem delu v vladi. Njegova strast in volja iskati rešitve in spremeniti stvari na bolje je name pustila zelo pozitiven vtis.


Breda Kovač, Studio Moderna