sl Slovenščina

V okviru letošnje AmChams in Europe Best Practice Conference 2022, je iniciativa Učitelj sem! Učiteljica sem! zmagala med vsemi predstavljenimi projekti ter tako osvojila AmChams in Europe Creative Network Award.

V okviru konference, katere namen je delitev najboljših praks in idej ter razprava o izzivih z namenom zagotavljanja najboljših standardov delovanja vseh AmCham organizacij, je danes potekala tudi razglasitev AmChams in Europe Creative Network Award. Cilj nagrade je vzpodbuditi celotno mrežo AmCham organizacij k uvedbi inovativnih programov in iniciativ, ki jih v svoje delovanje lahko aplicirajo tudi ostale organizacije. AmCham Slovenija je to nagrado že osvojila v letu 2016 z inovativno platformo Partnerstvo za spremembe, programom inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju s ciljem prenosa in uporabe dobrih idej, praks in uporabnih rešitev, ter izmenjave zaposlenih. Ponosni smo, da smo nagrado prejeli tudi letos, in sicer za iniciativo “Učitelj sem! Učiteljica sem!

Iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!” izpostavlja odlične zgodbe slovenskih učiteljev in učiteljic, ki s svojo inovativnostjo, predanostjo učencem in odgovornostjo pišejo izjemne zgodbe. Cilj iniciative je dati glas učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo najboljše v učencih in ki so lahko vzorniki bodočim generacijam učiteljev. Verjamemo, da je v odličnih ljudeh ključ, da se lahko začnejo dogajati majhne in velike spremembe, in da bodo pravi ti učitelji s pravo podporo lahko glasniki izboljšav šolskega sistema.

AmCham Slovenija kot sedež organizacije AmChams in Europe, vsako leto organizira dve konferenci za člane evroazijske mreže, eno v ZDA in drugo v eni od držav članic. AmChams in Europe je krovna organizacija 46  AmChamov v 44 državah Evrope in zahodne Azije. Skupaj predstavlja več kot 17.000 ameriških in evropskih podjetij, ki zaposlujejo več kot 20 milijonov ljudi in skupno predstavljajo več kot 1,1 triljona ameriških dolarjev investicij na obeh straneh Atlantika.

Več o AmChams in Europe si lahko preberete TUKAJ.