sl Slovenščina

V Rimskih termah je 20. in 21. oktobra potekal AmCham YOUng vikend. 84 bodočih liderjev in liderk iz 14. generacije programa AmCham YOUng Professionals™ se je opremilo z veščinami improviziranja, ki so nepogrešljive za uspešno delovanje v poslovnem svetu.

Tokratni AmCham vikend je nosil naslov Bodi PRO v imPRO tehnikah. Ekipa IGLU – improv theatre je ambicioznim mladim posameznikom pripravila več raznolikih delavnic, ki so bile namenjene nadgrajevanju komunikacijskih in improvizacijskih veščin.

Z Vidom Sodnikom so naslovili temo statusa, ki je tako v poslovnem kot zasebnem življenju še kako pomembna. Bodoči liderji in liderke so spoznali, katere vrste statusov obstajajo ter kako prehajati med njimi. Naučili so se tudi razbrati, v katerih situacijah moramo svoj status dvigniti in kdaj ga moramo spustiti.

Še eno področje, ki je v poslovnem svetu nemalokrat zapostavljeno, je sodelovanje. Zato je Peter Frankl pripravil delavnico kolektivne komunikacijske sposobnosti in udeležence AmCham YOUng vikenda naučil, kako izboljšati in nadgraditi komunikacijo v skupinah.

Manjkalo ni niti kreativnosti. Za to je poskrbel Juš Milčinski, ki je z delavnico asociacij pokazal, kako biti kreativen, a hkrati ostajati vsebinsko relevanten.

Vikend pa ni bil namenjen le pridobivanju novega znanja in veščin, ampak tudi mreženju ter povezovanju. YOUngi iz 14. generacije so s svojo odlično energijo in pozitivno naravnanostjo sklenili nova prijateljstva ter še poglobili že stkane vezi.