sl Slovenščina

19. maj 2015



V AmCham Slovenija tudi v letošnjem letu izpostavljamo in nagrajujemo najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Inovativnost je uvrstitev v finale po izboru publike, komisije in glavnega gosta pripadla Halcomu za projekt Money Talks 2014, Advanced Skills Workshop.

Novejši, svež, drugačen in odlično sprejet program, ki smo ga v AmCham Slovenija zasnovali ob lanskoletnem praznovanju 15 odličnih let delovanja v Sloveniji, na pobudo članov nadaljujemo tudi v letošnjem letu.

S programom Best of the Best iščemo in predstavljamo najboljše poslovne prakse v mednarodni poslovni skupnosti – podjetjih članih AmCham Slovenija -, ter tako v slovenski prostor vnašamo nova znanja in pozitivne poslovne izkušnje, saj verjamemo, da tak prenos dobrih praks prinaša pomembno obogatitev širšega slovenskega gospodarskega prostora.

Devet najboljših projektov iz treh tematskih sklopov (Motivacija, Inovativnost, Odprtost) se bo predstavilo na treh Best of the Best dogodkih. Med njimi bomo s pomočjo posebne komisije, glavnega gosta in udeležencev dogodkov izbrali finaliste vsakega posameznega sklopa.

Glavnega zmagovalca – najprepričljivejši primer dobre poslovne prakse – pa bodo izmed treh predstavljenih finalnih projektov določili glasovi na AmCham socialnih medijih. Vsak zmagovalni projekt v posameznem sklopu bo nagrajen s promocijo v gospodarstvu in širši javnosti ter praktično delavnico po svojem izboru. Zmagovalni projekt pa bo nagrajen tudi z brezplačno članarino AmCham Slovenija in vikend paketom v New York.



V sklopu Inovativnost so se predstavili naslednji projekti:

Mercator: IZ DOMAČIH KRAJEV

Simbioza Genesis, socialno podjetje: SIMBIOZA GIBA – Z MLADIMI V STARO FORMO

Halcom: MONEY TALKS 2014 – ADVANCED SKILLS WORKSHOP



Čeprav je bila izbira težka in so vsi projekti zmagovalni, je glasovalce najbolj prepričal Halcom s projektom Money Talks 2014Advanced Skills Workshop, ki se je tako uvrstil v finalni izbor. Halcom je v partnerstvu z EESTEC LC Ljubljana organiziral 1-tedensko delavnico za razvoj naprednih veščin v okviru programa Money Talks 2014. Primarni namen delavnice je bilo združiti teoretično znanje študentov, pridobljeno z izobraževanjem na univerzah s praktičnim znanjem podkrepljenim z dolgoletnimi izkušnjami. To jim je uspelo preko izziva implementacije igrifikacije na HAL E-banki, ter raznimi predavanji v času trajanja same delavnice. 20 udeležencev iz vcelega sveta je uspešno pripravilo 4 igrifikacijske prototipe: HalMan, Hal’s Secret, Hal Achiever in Hal$. 8 študentov že sodeluje s podjetjem Halcom, 5 zmagovalnih študentov pa je prejelo dvomesečno plačano Halcom poletno pripravništvo. Zaposleni v podjetju Halcom so imeli izjemno priložnost deliti svoje znanje mladim ambicioznim študentom, hkrati pa so na drugačen način prišli v stik s svežo miselnostjo, idejami in energijo. Glede na izjemno pozitiven odziv ter učinek delavnice so se odločili za nadaljevanje programa tudi v letu 2015 z novimi partnerji.



V naslednjem sklopu, Motivacija, bomo predstavili nove tri poslovne prakse podjetij članov AmCham Slovenija, in sicer 23. junija 2015
.



Fotografije dogodka si oglejte na naši Facebook strani