sl Slovenščina

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija tudi v letošnjem letu izpostavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best.



S programom Best of the Best iščejo in predstavljajo najboljše poslovne prakse v mednarodni poslovni skupnosti, podjetjih članih AmCham Slovenija, ter tako v slovenski prostor vnašajo nova znanja in pozitivne poslovne izkušnje, saj verjamejo, da tak prenos dobrih praks prinaša pomembno obogatitev širšega slovenskega gospodarskega prostora.



Devet najboljših projektov iz treh tematskih sklopov Inovativnost, Motivacija in Odprtost se je predstavilo na treh Best of the Best dogodkih. Med njimi so s pomočjo posebne komisije, glavnega gosta in udeležencev dogodkov izbrali finaliste vsakega posameznega sklopa.





Glavnega zmagovalca – najprepričljivejši primer dobre poslovne prakse – pa so izmed treh predstavljenih finalnih projektov določili glasovi na AmCham socialnih medijih. Vsak zmagovalni projekt v posameznem sklopu je nagrajen s promocijo v gospodarstvu in širši javnosti ter praktično delavnico po svojem izboru. Zmagovalni projekt pa je nagrajen tudi z brezplačno članarino AmCham Slovenija in vikend paketom v New Yorku.





V finalnem izboru so bili naslednji projekti:



· Inovativnost: Money Talks 2014 – Advanced Skills Workshop, Halcom d.d.



· Motivacija: Halcomovo leto vrednot, Halcom, d.d.,



· Odprtost: Razvijanje voditeljstva za indijske managerke na Ekonomski Fakulteti, Ekonomska Fakulteta,





Na 17. Redni generalni skupščini AmCham Slovenija so podelili tudi nagrado zmagovalcu programa Best of the Best 2015. Izmed treh finalistov, je po glasovanju na socialnem omrežju, naziv zmagovalca Best of the Best 2015 pripadel Halcomu, za projekt »Money Talks 2014 – Advanced Skills Workshop«.





Halcom je v partnerstvu z EESTEC LC Ljubljana organiziral 1-tedensko delavnico za razvoj naprednih veščin v okviru programa Money Talks 2014.





Primarni namen delavnice je bilo združiti teoretično znanje študentov, pridobljeno z izobraževanjem na univerzah s praktičnim znanjem podkrepljenim z dolgoletnimi izkušnjami. To jim je uspelo preko izziva implementacije igrifikacije na HAL E-banki, ter raznimi predavanji v času trajanja same delavnice. 20 udeležencev iz vcelega sveta je uspešno pripravilo 4 igrifikacijske prototipe: HalMan, Hal’s Secret, Hal Achiever in Hal$. 8 študentov že sodeluje s podjetjem Halcom, 5 zmagovalnih študentov pa je prejelo dvomesečno plačano Halcom poletno pripravništvo.





Zaposleni v podjetju Halcom so imeli izjemno priložnost deliti svoje znanje mladim ambicioznim študentom, hkrati pa so na drugačen način prišli v stik s svežo miselnostjo, idejami in energijo. Glede na izjemno pozitiven odziv ter učinek delavnice so se odločili za nadaljevanje programa tudi v letu 2015 z novimi partnerji.