sl Slovenščina

Zelene tehnologije spodbujajo inovacije na okoljskem, družbenem in gospodarskem področju, zato lahko že v bližnji prihodnosti pričakujemo, da bodo zelene tehnologije prinesle številne spremembe v vsakdanjem življenju, predvsem pa bodo močno zaznamovale organizacije.


AmCham Slovenija je ponosni partner dogodka GreenTech Forum 2018, ki bo izpostavil vse pomembnejšo temo prehoda na zeleno gospodarstvo, ter njegove novosti in priložnosti na okoljskem, družbenem in gospodarskem področju. Dogodek organizira Center energetsko učinkovitih rešitev – CER in bo potekal v sredo, 12. septembra 2018, IEDC – Poslovna šola Bled.


Prednostna naloga foruma je promovirati pomen uspešnih podjetij v Sloveniji, ki že izvajajo lastno transformacijo prehoda na zeleno, nizkoogljično gospodarstvo. Prav tako želi forum izpostaviti strategijo in rešitve, ki bi dodatno spodbujale priložnosti za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.


S tem namenom bo forum odprl diskusijo na temo zelenega gospodarstva med predstavniki poslovnega (domača in tuja podjetja v Sloveniji) in vladnega sektorja, ter predstavniki akademskega sveta in odločevalcev. Hkrati pa je dogodek tudi odlična priložnost za povezovanje in mreženje vseh akterjev s področja zelenega gospodarstva. Poslovne primere in primere dobrih praks prehoda k zelenemu gospodarstvu bodo predstavila tudi podjetja, ki so člani AmCham Slovenija: Slovenijales, Petrol in Knauf Insulation. 


Slovenija ima velik potencial za razvoj zelenih tehnologij, za želimo na GTF forumu poudariti tudi, da je odgovornost odločevalcev in predstavnikov gospodarstva, da ukrepajo hitro in preoblikujejo gospodarstvo v smeri ohranjevanja okolja ter, da zeleno gospodarstvo postane poslanstvo in poslovni cilj vseh podjetij in organizacij.


Program je na voljo TUKAJ. Več informacij in registracija TUKAJ.