sl Slovenščina

Pod okriljem nacionalne platforme Partnerstvo za spremembe in AmCham Slovenija je februarja 2019 nastala iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, ki širi dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah. V okviru iniciative pa tudi letos izbiramo UČITELJA LETA – UČITELJICO LETA 2023! Od danes naprej, 25. 4. 2023, lahko glasujete za svojega favorita!

Superfinalisti, ki se letos potegujejo za naziv Učitelja leta – Učiteljico leta so: 

Jožica Frigelj, OŠ Ketteja in Murna, Ljubljana

Barbara Gradišnik, III. gimnazija Maribor

Vanja Kolar Ivačič, OŠ Bistrica ob Sotli

Jože Lango, OŠ Majde Vrhovnik, Ljubljana

Laura Mohorko Kumer, OŠ Cirkulane-Zavrč

 

Svoj glas lahko oddate TUKAJ.

Glasovanje poteka do 12. maja 2023.


 


Pravila glasovanja:

Glasovanje za učitelja ali učiteljico leta 2023 je sestavljeno iz treh delov. Glasovanje se bo  pričelo 25. aprila 2023.

  • Prvi del predstavlja glas strokovne komisije.
  • Drugi del predstavlja glasovanje javnosti. Glasovanje bo objavljeno na spletni strani amcham.si, uciteljsem.si in na AmChamovih družbenih omrežjih ter v reviji Ona, časopisu Delo in na spletni strani Onaplus. Glasovanja bodo potekala ločeno, na koncu pa bomo glasove združili.
  • Tretji del glasovanja predstavljajo medsebojne ocene učiteljev, ki sodelujejo v iniciativi Učitelj sem! Učiteljica sem!. V primeru izenačenih glasov bo prevladala ocena strokovne komisije (oziroma predsednika komisije). V primeru izenačenih glasov, prevlada ocena predsednika strokovne komisije.

*Več o pogojih in pravilih sodelovanja TUKAJ.


VEČ O PROJEKTU

V letu 2020 se je projekt povezal tudi s Fundacijo Varkey, ki z enakim poslanstvom deluje na globalni ravni in vsako leto v sklopu foruma ‘Global Education and Skills’ organizira izbor za najboljšega učitelja na svetu – Global Teacher Prize. S podpisom sporazuma je iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!” postala tudi National Teacher Prize Slovenia in tako so med najboljšimi učitelji sveta prostor dobili tudi slovenski učitelji in učiteljice. V letu 2023 bo na izboru za Global Teacher Prize sodeloval Učitelj leta 2022 – dr. Uroš Ocepek.