sl Slovenščina

Ljubljana, 8. september, 2015

Ekonomska Fakulteta je najboljša med najboljšimi v sklopu Odprtost

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija tudi v letošnjem letu izpostavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Odprtost je uvrstitev v finale po izboru publike, komisije in glavnega gosta pripadla projektu »Razvijanje voditeljstva za indijske managerke na Ekonomski Fakulteti«, ki ga je izvedla Ekonomska Fakulteta.

AmCham Slovenija je v lanskem letu, ob praznovanju 15 odličnih let delovanja v Sloveniji, zasnoval nov, svež in drugačen program, ki je bil odlično sprejet. Na pobudo članov zbornice, pa s projektom nadaljujejo tudi v letošnjem letu.

S programom Best of the Best iščejo in predstavljajo najboljše poslovne prakse v mednarodni poslovni skupnosti – podjetjih članih AmCham Slovenija -, ter tako v slovenski prostor vnašajo nova znanja in pozitivne poslovne izkušnje, saj verjamejo, da tak prenos dobrih praks prinaša pomembno obogatitev širšega slovenskega gospodarskega prostora.

Devet najboljših projektov iz treh tematskih sklopov (Inovativnost, Motivacija in Odprtost) se je predstavilo na treh Best of the Best dogodkih. Med njimi so s pomočjo posebne komisije, glavnega gosta in udeležencev dogodkov izbrali finaliste vsakega posameznega sklopa.

Glavnega zmagovalca – najprepričljivejši primer dobre poslovne prakse – pa bodo izmed treh predstavljenih finalnih projektov določili glasovi na AmCham socialnih medijih. Vsak zmagovalni projekt v posameznem sklopu bo nagrajen s promocijo v gospodarstvu in širši javnosti ter praktično delavnico po svojem izboru. Zmagovalni projekt pa bo nagrajen tudi z brezplačno članarino AmCham Slovenija in vikend paketom v New Yorku.

V sklopu Odprtost so se predstavili naslednji projekti:

· Bisnode kolesje strasti, Bisnode

· Razvijanje voditeljstva za indijske managerke na Ekonomski Fakulteti, Ekonomska Fakulteta

· Radi delamo dobro, Mercator

Čeprav je bila izbira težka in so vsi projekti zmagovalni, je Ekonomska Fakulteta s projetkom Razvijanje voditeljstva za indijske managerke na Ekonomski Fakulteti, najbolj prepričala publiko, posebno komisijo in glavnega poslušalca. Tako se je Ekonomska Fakulteta uvrstila v finalni izbor, kjer se bo z zmagovalci sklopov Inovacije in Motivacija potegovala za privlačne nagrade.

V novembru in decembru 2014 je Ekonomska Fakulteta Univerze v Ljubljani gostila 23 vodilnih managerk iz 17 največjih in najuspešnejših Indijskih podjetij. Ob izmenjavi znanja, izkušenj, spoznavanja načina poslovanja v EU, so gostje obiskale razna slovenska podjetja in imele priložnost spoznati mnogo profesorjev ter gostujočih predavateljev. Glaven namen aktivnosti je bil jasno zastavljen: raziskati potencial ter ustvariti priložnosti za poslovanje med slovenskimi in njihovimi podjetji.

Tako je Ekonomski Fakulteti uspelo predstaviti slovensko podjetniško okolje, gostoljubje, kulturo in še več, nad čemer so Indijske managerke bile tako navdušene, da se bo projekt še nadaljeval. Prav tako pa bodo gostje postale promotorke Slovenije v Indijskem poslovnem svetu.



Povezave do fotografij najdete TUKAJ.