sl Slovenščina

Ptuj, 24.-25. januar 2014


Kar 46 udeležencev 4. generacije AmCham Young Professionals se je na dvodnevni delavnici kalilo v komunikacijskih veščinah z mag. Ajšo Vodnik, izvršno direktorico AmCham Slovenija, z bogatimi medijskimi izkušnjami in strastjo preučevanja/poučevanja poslovnega liderstva in komuniciranja, ter neverbalni komunikaciji z Liljano Cvjetičanin, dipl. psih., kinetik in grafolog. Interaktivno, energično in poučno! Osnove, ki jih mora poznati in osvojiti vsak (bodoči) lider!


Ste že kdaj opazili pri sogovorniku, da s svojo neverbalno komunikacijo ni sporočal to, kar je govoril in vas je to zmotilo? Ste mnenja, da zaradi načina vaše neverbalne/verbalne komunikacije niste dosegli želenih rezultatov? Delujemo na intuiciji, pa znamo to izkoristiti?


Mladi liderjI so med drugim stopili iz cone udobja in se brez zadržka postavili pred kamero.


V delavnici »Ustvari vtis in imej vpliv« so se z mag. Vodnik osredotočili na tri pomembna področja: kredibilnost, povezanost in komuniciranje. Komuniciranje je osnova vsakega odnosa, tudi poslovnega. Za boljše, uspešnejše in učinkovitejše odnose je smiselno nadgraditi komunikacijske veščine in se zavedati pomena dobre komunikacijske zgodbe in vrednot, ki jih komuniciramo. Komuniciranje z občutkom in karizmo, pridobi zaupanje in razumevanje ljudi. Vsak javni nastop, nagovor ali prezentacija je pomemben del vodenja poslovnih liderjev, zato tega ne smemo prepusti naključju. Nastop v medijih pa je način, da ideje in vrednote dosežejo širše množice.


Energična delavnica neverbalne komunikacije z Liljano Cvjetičanin, ki svoje delovanje že več kot petindvajset let usmerja v proučevanje posameznika – človekove notranjosti tako na individualni kot tudi na družbeni ravni- je povsem navdušila vse udeležence. Veliko praktičnih nasvetov, analiz in namigov, kako delovati “inside out” kot pravi lider.