sl Slovenščina



Ameriški veleposlanik Joseph A. Mussomeli je na prireditvi »Slovenia : U.S. Sports Cup« z otvoritvenim strelom predal žogo nogometni VIP ekipi AmCham, ki se je pomerila z nogometaši iz Ameriškega veleposlaništva. Tekma je bila korektna, a vendar napeta. Ob koncu vseh športnih disciplin – odbojke na mivki, košarke in nogometa – je končno športno zmago tudi letos slavila slovenska zastava proti ameriški. Za zmago športnih ekip AmCham Slovenija je lep stekleni pokal prejel slovenski puščavski lisjak Miran Stanovnik, ki je igral v AmCham VIP nogometni ekipi.




Za AmCham Slovenija in slovensko zastavo so v prijateljskih revialnih tekmah proti ekipi Ameriškega veleposlaništva igrali:


NOGOMET: Primož Marinšek, A COSMOS, Jeroen Kok, Consultants International LTD., Zoran Grbič, Diners Club Slovenija, Rok Vodnik, Petrol d.d., Aljoša Rebolj, fotograf, Miran Stanovnik, ekstremni športnik »puščavski lisjak«, Dejan Kontrec, nekdanji hokejist.


KOŠARKA: Miloš Vujadinovič, AIRPASS d.o.o., Andrej Vrbančič, ROBOTINA d.o.o., Sašo Berger, S&T SLOVENIJA d.d., Josip Krznarić, Speed In d.o.o. Ljubljana, Igor Zorko, ZZI d.o.o., Metod Kos , ŽITO d.d..


ODBOJKA: Bogdan Pušnik, ALTA Skladi, d.d., Matic Vošnjak, COMPETO d.o.o., Ani Klemenčič , G Skupina, finančna družba, d.d., Staša Podgoršek, MICROSOFT d.o.o., Ljubljana, Iztok Hodnik, osebni trener in maneken, Viljem Dolenc, matic Vošnjak, COMPETO.


TENIS: Zlatko Rizvič, CISCO SYSTEMS, Jasmina Ostrvica, RIKO d.o.o. , Rok Pogačnik, Blaž Ravnikar, Zavod Y, Boštjan Černe, Trimo d.d., Sergio Fotti, Hotel Mons.



Ob koncu športnih aktivnosti je imel ameriški veleposlanik Joseph A. Musomelli pozdravni nagovor o pomembnosti druženja in prijateljskih osebnih in dobrih poslovnih vezeh med Slovenijo in ZDA.



Na dobrodelnem slovensko ameriškem športno družinskem pikniku, so se člani Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija in AmCham ekipa poslovili od Bradleya Fredna (Bradley Freden), ki je v Sloveniji na Ameriškem veleposlaništvu delal zadnja tri leta, tudi v vlogi namestnika ambasadorja, letos poleti pa se vrača v Ameriko. Ob zahvali za izjemno dobro medsebojno sodelovanje mu je direktorica AmCham Slovenija mag. Ajša Vodnik predala poleg spominskega darila tudi originalni košarkaški dres z njegovim imenom, ki ga je podaril predsednik Slovenske košarkarske zveze Slovenije gospod Roman Volčič.



Na koncu prireditve je direktorica AmCham Slovenija predala dobrodelni ček z vsoto 1000 EUR Zvezi prijateljev mladine, ki bo s tem denarjem popeljal nekaj otrok iz depriviligiranih družin na počitnice Happy Holidays v Kranjsko goro. Za lepo vsoto denarja se je zahvalila predstavnica ZPMS gospa Anita Ogulin in predala sliko, ki so jo za zahvalno darilo narisali otroci.