sl Slovenščina

Dobili smo pet superfinalistov 8. generacije AmCham Young ProfessionalsTM, pet posameznikov, ki poosebljajo vrednote liderjev, saj ciljajo višje, sanjajo širše in raziskujejo izven svojih okvirjev.


Na dogodku Business Speed Dating je pet izjemnih posameznikov, poslovnih voditeljev naslednje generacije, prepričalo deset članov komisije in se uvrstilo v superfinale izbora za AmCham Top Potential of the Year 2018. Med pet superfinalistov, ki se bodo 31. maja 2018 potegovali za naslov AmCham Top Potential of the Year, so se uvrstili:

Vita Godec, Lenis farmacevtika

Rok Jerovšek, Odvetniška družba Kavčič, Bračun in partnerji, o.p.

Lea Norčič, Droga Kolinska, Atlantic Grupa

Sanda Planinc, Odvetniki Šelih & partnerji, o.p.            

Matic Zupanc, Studio Moderna

V AmCham Slovenija smo leto posvetili talentom, ljudem, ki so generatorji napredka, ki jih žene vizija, da dosegajo izjemne dosežke. Prepričani smo, da prihodnost leži v ljudeh, ki izstopajo iz povprečja s svojim znanjem, veščinami in zavzetostjo. Iskali smo posameznike, ki so liderji naslednje generacije, in jih tudi dobili. Pet superfinalistov programa AmCham Young Professionals™, ki jih vodita strast in želja po postavljanju novih mejnikov, ki izstopajo iz povprečja in razmišljajo naprej.


»Naša zaveza in energija, da spreminjamo na bolje, so prav programi YOUng. Ljudje, ki v njih sodelujejo, pa nam s svojo odločnostjo in pogledi dajejo razmislek, hkrati pa spoštujejo preplet znanja in energije, ki se zgodi med njimi. Sliši se klišejsko, toda za nas so zmagovalci vsi, torej tisti, ki se povežejo in doživljajo lastno profesionalno ali osebno rast, vsak tisti, ki pride le zmagat, pa izgubi že na začetku. Radovedna sem, kdo bo ambasador 8. generacije, saj tako postane tudi moj »šef«, ko vstopi v Svet guvernerjev AmCham Slovenija. Ideja v tem je, da mladim damo moč tudi pri upravljanju, ne le ko gre za zabavo,« je po izboru povedala Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija.


»Talenti izstopajo iz povprečja. Generatorji napredka še toliko bolj. Povezanost in ambicija po več je zagotovo tisto, kar oblikuje neskončno osmico. Kako to dokazujejo? Samozavestno postavljajo visoka merila, stavijo na odnose in so pripravljeni zavihati rokave za prave ideje. Lani smo se zdeli drzni, ko smo o AmCham Young Professionals programu spregovorili kot subkulturi. Potem pa nas je 8. generacija presenetila s himno in zastavo. Manifestacijo na stran, pozitivna zavest o programu strmo narašča,« pa je povedala Tonja Avsenik, vodja programov Young v AmCham Slovenija.


Business Speed Dating je pogovor finalistov za AmCham Top Potential of the Year 2018 s člani komisije, desetimi vrhunskimi poslovnimi liderji. Vsak finalist se pogovarja z vsakim članom komisije in vsak pogovor traja 7 minut. Na podlagi pogovorov so člani komisije vsakemu finalistu podelili oceno in na podlagi skupnega seštevka smo dobili pet superfinalistov.


Člani komisije so bili Jasna Mihelj Coustaury, Aviat, Ervin Pfeifer, Avanton, Matej Potokar, Cosylab, Enzo Smrekar, Droga Kolinska, Vanja Hrovat, Generali, Matej Zavrl, Goodyear Dunlop Sava Tires, Nevenka Kržan, KPMG in predsednica AmCham Slovenija, Nevenka Črešnar Pergar, NP Consulting, Vanja Lombar, OMV Slovenija in Laura Anderson, ameriško veleposlaništvo v Sloveniji.  


V 8. generacijo AmCham Young ProfessionalsTM je bilo vključenih 140 izjemnih posameznikov, eden izmed njih pa bo postal AmCham Top Potential of the Year. Zaključna prireditev in izbor bo potekal v četrtek, 31. maja 2018, ob 19.30 v Klubu Cirkus v Ljubljani.