sl Slovenščina

21. maj 2015, Colorado Springs

Zadnji dan obiska slovenske delegacije je potekal v mestu Colorado Springs, kjer je lokalni partner – Colorado Springs Regional Business Alliance organiziral poslovno kosilo, sprejem in nato B2B sestanke za slovenska podjetja. Zvečer pa so partnerji, LnB Connectors organizirali moderirano predstavitev vseh članov delegacije, ki ji je sledilo druženje. Z današnjim dnem je tako delegacija v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija in Javne agencije Spirit Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Washingtonu, D.C., zaključila svoj obisk v zvezni državi Kolorado.

»šele pred časom smo se odločili, da se bomo v našem združenju podjetnikov lotili tudi projekta internacionalizacije«, je povedal John Wilson, podpredsednik Colorado Springs Buisness Alliance in nadaljeval «slovenska delegacija je tako prva mednarodna delegacija, ki jo gostimo in zadovoljni smo pozitivnega odziva naših članov ter številnih povezav in B2B sestankov.« Večerna predstavitev slovenskih podjetij pa je potekala v organizaciji LnB Connectors. Zanimiv večer, predstavitve članov delegacije in srečanje z lokalnimi podjetniki je moderiral Mike Schmidt, Ensemble Ventures. Predstavnik vsakega podjetja v naši delegaciji se je najprej na kratko predstavil, nato pa je bil deležen vprašanj iz publike. Mike Schmidt je podjetnik, investitor, mentor in gonilo iniciative, ki se imenuje Pikes Makers Place. Ustvarjalna atmosfera in koncept iniciative »Makersplace« je navdušila naše podjetnike, saj je inkubator – prostor, kjer se lahko srečajo umetniki, inženirji, ljubitelji tehnike, inovatorji in drugi ustvarjalci. Članom je v tem ustvarjalnem inkubatorju na voljo različna tehnična oprema, orodja, 3D tiskalniki, ipd., ki jim omogoča tehnično izdelavo prototipa. Poleg možnosti za izdelavo prototipa ali tehnično realizacijo inovativne ideje, je članom na voljo izobraževanje in medsebojna pomoč pri preboju na trg. Večer in obisk delegacije se je tako zaključil s prijetnim druženjem s člani – ustvarjalci in podjetniki iniciative Makerspace.

Delegacija, ki jo organizirata Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija in Javna agencija Spirit Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Washingtonu, D.C., je tako z današnjim obiskom v olimpijskem mestu Colorado Springs uspešno zaključila svojo pot. »Izjemno dragoceni so kontakti, intenzivni B2B sestanki ter družabna poslovna srečanja, ki so sledila formalnemu programu. Dobili smo resnično dober vpogled v zahtevno poslovno okolje ZDA«, je komentiral Aleš Avbreht iz Odvetniške pisarne Avbreht, Zajc in partnerji, ki se je udeležil te poslovne poti.



Tako kot lani, je tudi letošnji obisk ZDA pokazal, kako veliko možnosti in priložnosti nudi ta trg slovenskim podjetjem.

Poslušate lahko tudi izjavi Johna Wilsona ter Ronalda M Sega.





Več informacij:

Petra Kocjan,
petra.kocjan@amcham.si, tel: +386 8 205 13 51