sl Slovenščina

Člani kluba AmCham Young Leaders Club so se srečali z generalno direktorico podjetja Bisnode Slovenija, Mario Anselmi.


Ker je glavni namen kosila Empower Lunch pogovor o trenutnih poslovnih izzivih sodelujočih in izmenjava poslovnih praks, je Maria na kosilu delila nasvete in svoj pogled na številna vprašanja. Beseda je tekla o tem, ali je bolje ustanoviti podjetje od začetka ali kupiti obstoječe, udeleženci so razpravljali o načinih prodaje, o testiranjih novih idej ali produktov v podjetju in o tem, kako postaviti kazalnike učinkovitosti za delovno skupino.


Na vprašanje, kako se je spopadla z jezikovno oviro ob prihodu v Slovenijo pred petnajstimi leti, je odgovorila: "Nikoli nisem imela težav s slovenščino. Moj edini cilj in motivacija sta bila delati dobro in transparentno".



Težko se je spopadati s poslovnimi izzivi popolnoma sam. Ko pa imaš možnost, da jih deliš s skupino motiviranih in kreativnih mladih liderjev in z navdihujočo mentorico kot je Maria, se ti izzivi pretvorijo v igrišče rešitev in možnosti. Bilo je odlično videti, koliko praktičnih in konkretnih rešitev smo našli med pogovorom.


Petra Novak, Competo


Takšna vrsta druženja predstavlja idealno "platformo" za izmenjavo poslovnih praks, presojanje idej, delitev nasvetov. Izmenjevati mnenja in izkušnje s kolegi, ki se srečujejo s podobnimi situacijami in izzivi, hkrati pa črpati iz bogatih izkušenj gosta, je neprecenljivo. Na kosilu smo izpostavili vsak svoj trenutni poslovni izziv, ki smo ga nato skupaj z gostjo osvetlili in iskali rešitve – pogled na izzive s strani nekoga tako izkušenega je privilegij, ki ga bom, upam, lahko deležna še večkrat. 


Damjana Pangerčič, Aerosol