sl Slovenščina

Člani Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija, Ameriško veleposlaništvo in zaposleni ameriškega veleposlaništva, AmCham Young Professionals , člani USAlumni in povabljeni ameriški državljani živeči v Sloveniji, smo včeraj v velikem številu pisane družbe skupaj praznovali ameriški praznik Dan neodvisnosti 4th of July. Družili smo se v izredno prijetnem vzdušju, igrali nogomet, odbojko, košarko in tenis, za malčke je bilo dobro poskrbljeno. Za njih so poskrbeli izkušeni animatorji Otok športa.

V revialni nogometni tekmi znanih Slovencev proti gospodarstvenikom so na strani znanih Slovencev igrali Aleksander Čeferin, predsednik Nogometne zveze Slovenija, Janko Jenko, generalni sekretar Državljanske liste, Denis Avdič, radijski voditelj, Dejan Kontrec, hokejist, Marko Potrč, tv voditelj, Tomaž Erjavec, direktor prodaje Mc’Donalds, Tilen Majnardi, Urednik The Slovenian Times Gospodarstvenike pa so zastopali Matej Potokar, predsednik AmCham Slovenija, Dejan Turk, Predsednik uprave Simobil, Rok Vodnik, član uprave Petrol, Janez škrubej, izvršni direktor Deloitte d.o.o, Simon Jan, direktor G Projekt, Andraž Prajs, direktor DTS, Primož Marinšek, A Cosmos.

Za najboljšega igralca tekme je sodnik tekme Rade Mijatović – legenda nogometa, izbral Aleksandra Čeferina, predsednika Nogometne zveze Slovenije, za najboljšega strelca pa Denisa Avdiča, ki je vratarju gospodarstvenikov zabil kar 5 golov. Častni gol za gospodarstvenike je dal Matej Potokar.

Njegova Ekscelenca Joseph A. Mussomeli, veleposlanik ZDA, ki je bil ponosni kapetan zmagovalne ekipe STRIPES, je zbranim povedal, da sicer sebi za to zmago ne pripisuje nobenih zaslug, je pa seveda zmage svojega moštva izredno vesel.

Gospod Matej Potokar, predsednik Ameriške gospodarske zbornice in kapetana ekipe STARS je izrazil svoje zadovoljstvo: » Vesel sem številčne udeležbe AmCham članov, še bolj pa sem zadovoljen, da je danes priložnost, da vsi odložimo kravate in oblečemo nogometne drese.«

Mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice -AmCham Slovenija, je bila navdušena nad izredno pozitivno energijo vseh prisotnih in izrazila upanje in namero, da bi se morali vsi skupaj naučiti takšno pozitivno energijo prenesti tudi v sfere gospodarstva in politike.«

Udeleženci piknika so zbrali lep znesek denarja na dobrodelnem srečelovu, ki ga bo organizator piknika AmCham Slovenija v celoti namenil v dobrodelne namene Mali hiši na Kozjanskem, ki v svoje zavetje sprejme otroke, ki potrebujejo pomoč. Dobrodelni bon je častna pokroviteljica piknika gospa Tatjana Potokar izročila upraviteljici Male hiše gospe Adi in gojenki hiše Brigiti.