sl Slovenščina

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija in Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji sta organizirala svoj tradicionalni športno družinski piknik.

Zbrani gospodarstveniki s svojimi družinami, AmCham Young Professionals, člani kluba USAlumni, so čestitali ameriškemu veleposlaniku Nj.Eksc. Josephu Mussomeliju in ameriškim državljanom za njihov praznik Dan neodvisnosti 4th of July.

Ob izjemno sproščenem vzdušju, prijateljski pozitivni energiji in športnem druženju pri igranju nogometa, odbojke, košarke in tenisa nismo pozabili tudi na dobrodelnost. Organizator piknika AmCham Slovenija smo del zbranih sredstev namenil v dobrodelne namene Zvezi prijateljev mladine, ki bodo z našo skupno pomočjo šest otrok iz socialno ogroženih družin peljali na taborjenje v Kranjsko goro.

Največ zanimanja je požela nogometna tekma na kateri so direktorji in predsedniki slovenskih, mednarodni in ameriških družb delujočih v Sloveniji igrali z znanimi Slovenci. Posebnost tekme je bila, da je nekdanji znan nogometaš Stanislav Komočar – Sine igral vsak polčas za drugo ekipo. Gospodarstveniki so tudi z njegovo pomočjo zmagali z 9:6.

Za igralca tekme sta bila zbrana Denis Avdič pri ekipi »Famous« in Primož Marinšek pri ekipi »VIP«.

V revialni nogometni tekmi znanih proti gospodarstvenikom so na strani znanih Slovencev igrali, Miran Stanovnik, Dejan Kontrec, Stanislav Komočar – Sine, Denis Avdič, Aljoša Rebolj, gospodarstveniki so tudi znanim posodili najbolj znanega med njimi Dejana Turka.

Gospodarstvenike pa so zastopali

Matej Potokar, predsednik AmCham Slovenija, Microsoft

Rajko Novak, Oracle

Rok Vodnik, Petrol

Janez škrubej, Deloitte

Goran Travner, UPS

Schupet Lothar, BMW

Sponzorji: