sl Slovenščina

Na finalni prireditvi programa AmCham Young ProfessionalsTM, 23. maja 2013 v SitTi Teatru, BTC, so udeleženci dogodka in AmCham Komisija za poslovno liderstvo in razvoj talentov izbrali zmagovalca AmCham Top Potential 2013, to je postal Blaž Jakič, ZAVAROVALNICA TRIGLAV.

Blaž je s svojo neverjetno sproščenostjo in šarmom sprejel izziv in ob Katarini Habe zapel, potem pa z odločnostjo in energijo pravega poslovnega liderja vrhunskemu liderju Thierriu Villardu odgovarjal na provokativna vprašanja. Ko ga je le ta vprašal, kaj bi storil, če bi le nekaj dni pred koncem pomembnega projekta, sodelavec povedal, da se ločjuje in ga zato prosil za dopust, je odgovoril, da mora biti vedno na prvem mestu človek in človečnost. Jasno je dal vedeti, da si ne želi zmagovati tako, da bi porazil druge, temveč si želi sodelovati v zmagovalnem timu.

Med pet finalistov, ki zagotovo predstavljajo izjemen potencial med mladimi poslovnimi liderji, so se uvrstili še Primož Klun, GSK; Damir Mesarić, SGS Slovenija; Nina Podobnik, Ministrstvo za pravosodje; in Maja Urh, Ekonomska fakulteta v Ljubljani.

Prešerno razpoloženje in izjemen presežek pozitivne energije so z nami soustvarjali tudi znani Slovenci – izjemni ljudje in umetniki s posluhom za mlade uspešne ljudi:

Ana Vodišek, Svetovna prvakinja v Street danceu solo in Matevž Česen, diplomant Londonske plesne akademije in glavni trener jazz sekcije v Boleru. Oba plesna pedagoga sta vrhunska plesalca priznane plesne šole in kluba BOLERO., Mojca Fo, slikarka in ilustratorka, Katarina Habe, glasbena skupina KATRINAS, imitator Juš Milčinski,IMPRO LIGA iz KUD France Prešeren, imitatorka Ana Marija Mitić, IMPRO LIGA, glasbenik in bobnar Aleš Uranjek, Agencija Uran – glasbeni managament.

Ana Marija Mitić je na svojstven način povezala kulturo s poslovnim svetom in pokazala, da obstajajo izjemne vzporednice – predvsem v tem, da ni pomembno koliko imaš, temveč kako dobro znaš sodelovati z ljudmi.

Pet superfinalistov si je izžrebalo izziv, ki ni značilen za poslovni svet in njihove izkušnje znotraj poslovnega okvira. Skupaj z znanimi Slovenci so morali na odru plesati, peti, slikati, imitirati.. Tako kot so v sodobnem poslovnem svetu , ko se soočajo z nepredvidenimi okoliščinami, izzivi, nalogami, so tudi na odru brez zadržkov pokazali, da je za liderje prihodnosti značilen predvsem pogum . Le tega je pokazal tudi Thierry Villard, generalni direktor Goodyear, Dunlop, Sava Tires za Centralno in JV Evropo, ki je duhovito povezoval dogodek, presenetil pa že z uvodnim igranjem bobnov.

Matej Potokar, predsednik AmCham Slovenija je v svojem govoru poudaril, da je iskreno vesel, da so v Sloveniji poslovni liderji, ki so družbeno odgovorni in so pripravljeni svojo energijo in znanje deliti s svojimi mlajšimi kolegi v program AmCham Mentor.

Častni pokrovitelj dogodka veleposlanik ZDA v Sloveniji Nj. Eksc. Joseph A. Mussomeli pa je iskreno izrazil svoje prepričanje, da so prav ti mladi ljudje prihodnost Slovenije in da se ob tako izjemnih potencialih ne smemo bati prihodnosti.

Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija, ki je tri leta nazaj idejno zasnovala program AmCham Young Professionals pa je dejala, da ve, da prav Young Professionals dajejo več družbi kot lahko kdorkoli njim, saj nam zagotavljajo, da je Slovenija država izjemnih ljudi z visoko integriteto in strastjo.

Zmagovalec AmCham TOP POTENTIAL of the Year 2013, ki se je pridružila prvima ambasadorjema programa in zmagovalcema Tomažu Lanišku in Nani šumrada Slavnič, je Blaž Jakič iz Zavarovalnice Triglav .

Izmed več kot 90 udeležencev AmCham Young Professionals, ki se vsako leto udeležijo programa, pa je letos kar 36 udeležencev, tistih, ki so prepričali s svojimi vrednotami, dobilo mentorja. Na zaključni slovesnosti so se spoznali in z njimi se bodo srečevali še celotno sledeče leto v sklopu programa AmCham Mentor Menti, s katerim je zagotovljen še boljši prenos znanj in idej s strani izkušenih kolegov na mlade potenciale. Vrhunski poslovni liderji- mentorji s svojim prostovoljnim delom izkazujejo visok čut za družbeno odgovornost in na tak način vračajo družbi. Na vabilo za mentorstvo so se letos odzvali:

ABBOTT LABORATORIES d.o.o., Maja Vauda

ADECCO H.R. d.o.o., Miro Smrekar

AmCham Slovenia, Ajša Vodnik

Aviat d.o.o., Jasna Mihelj Coustaury

Biogen d.o.o., Nataša Jenčič

Bisnode d.o.o., Maria Anselmi

Celgene International, Julijan Naskov

CISCO SYSTEMS, Podružnica Ljubljana, Anton Petrič

Coca-Cola HBC Slovenija d.o.o., Uroš Kanduč

COMPETO d.o.o., Matic Vošnjak

Deloitte d.o.o., Janez škrubej

DINERS CLUB SLO d.o.o. Ljubljana, Anton Horvatič

Droga Kolinska d.d., Enzo Smrekar

Europlakat d.o.o., Marko Kolbl

FMC d.o.o., Martin Fatur

Generali Zavarovalnica d.d., Gregor Pilgram

Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o., Thierry Villard

Hewlett – Packard d.o.o., Iztok Klančnik

IBM SLOVENIJA d.o.o., Roman Koritnik

Jelovica, d.d., Gregor Benčina

KPMG poslovno svetovanje d.o.o., Nevenka Kržan

Mayer McCann d.o.o., Marko Majer

Medex d.o.o., Aleša Kandus Benčina

Mercator d.d., Vera Aljančič Falež

Microsoft d.o.o., Matej Potokar

NP Consulting d.o.o., Nevenka Črešnar Pergar

NP Consulting d.o.o., Janez Pergar

Oracle d.o.o., Rajko Novak

Petrol d.d., Roman Dobnikar

Republis d.o.o., Jaka Repanšek

S&T SLOVENIJA d.d. , Teja Breznik Alfirev

S&T SLOVENIJA d.d., Robert Trnovec

Si.Mobil d.d., Dejan Turk

SIEMENS d.o.o., Medeja Lončar

špica International d.o.o., Tone Stanovnik

UniCredit Banka Slovenija d.d., Francesco Vercesi

Iskrena hvala vsem mentorjem.

Le še do konca maja pa imate priložnost, da vaše mlade kolege vpišete v program že IV generacije.