sl Slovenščina

V današnjem digitalnem svetu ustvarimo in shranimo nepredstavljive količine podatkov, ta trend pa le še narašča. Eden izmed največjih izzivov v poslovnem svetu je zagotovo, kako te podatke pametno uporabiti in jih pretvoriti v dragocene informacije. 


Primeri pametne uporabe podatkov so skorajda brezmejni: znižanje stroškov, optimizacija procesov in prilagoditev ponudbe, v skoraj realnem času lahko odkrijemo temeljne vzroke okvar, problemov ter napak, generiramo ciljno usmerjene kupone na prodajnem mestu, izračunamo portfelj tveganj in zaznamo goljufijo pred njenim učinkom na delovanje podjetja. Nekaj odgovorov na takšne izzive bo podala letošnja delavnica z osrednjo temo "Big Data – Smart Banking". 


Zdaj že tradicionalna delavnica za študente z naslovom "Bytes of Banking", ki jo organizirajo Halcom, društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC LC Ljubljana in Management Group, se bo med 24. in 29. septembrom odvijala v prostorih podjetja Halcom. Osrednja tema letošnje strokovne delavnice bo ena najbolj udarnih in zanimivih tem v visokotehnološki industriji, "Big Data". Študentje bodo s pomočjo bančnih strokovnjakov iskali inovativne rešitve na dane probleme ter s tem soustvarjali trende v digitalnem bančništvu.


Organizatorji k sodelovanju vabijo programerje, ekonomiste, informatike, analitike, UX entuziaste in druge. Na delavnici bodo študentje računalništva skupaj s študenti ekonomije razdeljeni v interdisciplinarne skupine z nalogo, da razvijejo prototip, ki s pomočjo "Big Data" rešuje aktualne izzive v bančništvu ali na drugih poslovnih področjih. Celotno delavnico bodo dopolnjevala zanimiva multidisciplinarna predavanja, ki bodo udeležencem v pomoč pri iskanju rešitve izziva ter jim nadgradila strokovno znanje z njihovega področja študija. Sklepno dejanje delavnice, ko bodo skupine predstavile svoje rešitve, strokovna žirija pa razglasila zmagovalce, bo potekalo v petek, 29. septembra 2017. Za najboljše so organizatorji pripravili tudi odlične nagrade.


Več informacij o delavnici Bytes of Banking, okvirni urnik, prijavnica in utrinki prejšnjih let so na voljo na spletni strani www.bytes.si

Delavnica Bytes of Banking bo letos potekala že četrto leto zapored. Pretekle so pritegnile veliko pozornost medijev in stroke, tudi AmCham Slovenija pa je delavnico leta 2015 prepoznala kot najboljšo inovativno poslovno prakso na svojem področju ter jo nagradila s priznanjem Best of the Best.