sl Slovenščina

Na AmChamu je letos mesec oktober namenjen najboljšim poslovnim praksam, Best of the Best 2023.

Program Best of the Best smo oblikovali kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj. Vsako leto imamo misijo, da v slovenskem prostoru poiščemo in izpostavimo najboljše poslovne prakse iz različnih področij, finalisti pa se nato potegujejo za naziv najboljšega med najboljšimi. Tudi letos nam je uspelo najti devet izjemnih kandidatov.

Devet projektov predstavljamo v posameznem tednu vsakega sklopa. Začeli smo s Tednom motivacije (2. 10. 2023 – 6. 10. 2023).

 

Po MOTIVACIJI so letos izstopali:

❤️‍🔥 Založba Rokus Klett – Modra akademija, izobraževalni center za osebni in strokovni razvoj

 

❤️‍🔥 Lek d.d. - Young Advisory Board, SUPERFINALIST TEMATSKEGA SKLOPA MOTIVACIJA

 

❤️‍🔥 Višja strokovna šola Academia – Mednarodni program Hospitality Management Jezeršek Academia

 

Po objavi zadnje predstavitve se je odprlo digitalno glasovanje, ki je potekalo do petka, superfinalista pa smo oznanili na petkovem Coffee to Connect.

Žirijo in publiko je najbolj motiviral projekt podjetja 𝗟𝗲𝗸 𝗱. 𝗱., 𝗬𝗼𝘂𝗻𝗴 𝗔𝗱𝘃𝗶𝘀𝗼𝗿𝘆 𝗕𝗼𝗮𝗿𝗱.👏

V Leku, članu skupine Sandoz si prizadevajo ustvarjati navdihujoče in inovativno delovno okolje, ki omogoča, da vsak posameznik razvije svoj potencial. 𝗬𝗼𝘂𝗻𝗴 𝗔𝗱𝘃𝗶𝘀𝗼𝗿𝘆 𝗕𝗼𝗮𝗿𝗱 oz. svetovalni odbor mladih (YAB) je inovativna Lekova iniciativa za mlade talente, ki je nastala leta 2020 na pobudo mladih z namenom vzpostavitve neposrednega kanala, ki bi omogočal komunikacijo med mladimi in vodstvom podjetja. Najvišje vodstvo skupaj z YAB-om osvežuje poglede na stroko in upravljanje družbe skozi mnenja najmlajše generacije znanstvenikov in gospodarstvenikov. Tako se ustvarja interdisciplinarna in medgeneracijska skupnost, ki s svojo raznolikostjo dodatno spodbuja nove načine razmišljanja in reševanja izzivov.  V zadnjem letu vstopa iniciativa tudi v širše družbeno okolje, kjer se povezuje s študentskimi organizacijami, skozi mentorstvo na hekatonih in poletnih šolah, tudi mednarodnih, nudi vpogled v delovanje farmacevtske industrije, deli znanje ter najboljše prakse. Lahko bi rekli, da je YAB valilnica vodij prihodnosti. YAB je lahko tudi zgled drugim podjetjem, kako učinkovito spodbujati mlade talente in izboljšati delovno kulturo za prihodnje generacije. 
Iskrene čestitamo vsem sodelujočim za izjemne projekte in motivacijo!

Nadaljujemo s tednom ESGT, ki bo potekal od 9. 10. 2023 – 13. 10. 2023, zaključujemo pa s tednom inovativnosti (16. 10. 2023 – 20. 10. 2023). V mesecu decembru 2023 pa bomo na podlagi glasov AmCham komisije, občinstva in rezultatov digitalnega glasovanja, na zaključnem dogodku razglasili, kateri od treh superfinalistov je resnično najboljši med najboljšimi!