sl Slovenščina

Na AmChamu je letos mesec oktober namenjen najboljšim poslovnim praksam, Best of the Best 2023.

Program Best of the Best smo oblikovali kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj. Vsako leto imamo misijo, da v slovenskem prostoru poiščemo in izpostavimo najboljše poslovne prakse iz različnih področij, finalisti pa se nato potegujejo za naziv najboljšega med najboljšimi. Tudi letos nam je uspelo najti devet izjemnih kandidatov.

Devet projektov predstavljamo v posameznem tednu vsakega sklopa. Teden od 16. 10. 2023 – 20. 10. 2023 smo posvetili tematskemu sklopu INOVATIVNOST.

 

Na področju INOVATIVNOSTI sta še posebej zasijala:

💡 GoOpti d.o.o. – Vpeljava primestnega dinamičnega shuttla GremoSKupaj

 

💡 MEGA M d.o.o. – Pametne rešitve za učinkovito energetsko upravljanje - SUPERFINALIST TEMATSKEGA SKLOPA 

 

Po objavi druge predstavitve se je odprlo digitalno glasovanje, ki je potekalo do petka, superfinalista pa smo oznanili na petkovem Coffee to Connect.

 

Žirijo in publiko je najbolj prepričal projekt MEGA M d.o.o. – Pametne rešitve za učinkovito energetsko upravljanje

Dogajanje na trgu cen električne energije nas je v zadnjih dveh letih opozorilo na to, da lahko optimizacija virov in velikih porabnikov bistveno vpliva na stroškovno energetsko bilanco, kar je podjetje MEGA M vzpodbudilo k razvoju celovitih rešitev energetskih ekosistemov. Kot CO2 nevtralni operater ter ponudnik celovitih rešitev na področju elektromobilnosti podjetje stremi k inovativnim rešitvam. Ena takšnih je pametno domače polnjenje, kjer že danes omogočajo polnjenje vozil v najbolj optimalnih intervalih glede na obremenitev omrežja in ceno električne energije. Dobra praksa »Pametne rešitve za učinkovito energetsko upravljanje«, ki se je umestila med finaliste Best of the Best 2023 v tematskem sklopu INOVATIVNOST, upošteva cene elektrike na trgu, stanje napolnjenosti baterijskega hranilnika ter električnega vozila in predikcije cen elektrike za 24 ur vnaprej, ki so na voljo na borzah s trgovanjem z električno energijo.

 

V mesecu decembru 2023 pa bomo na podlagi glasov AmCham komisije, občinstva in rezultatov digitalnega glasovanja, na zaključnem dogodku razglasili, kateri od treh superfinalistov je resnično najboljši med najboljšimi!.