sl Slovenščina

AmCham Slovenija je v okviru programa Best of the Best tudi letos iskala najboljše poslovne prakse, tiste, ki v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele na inovativen način, ki s svojo kreativnostjo in energijo motivirajo ne le zaposlenih v podjetjih temveč celotno poslovno skupnost, ter s svojo odprtostjo, sodelovanjem, zaupanjem in povezovanjem širijo znanje, izkušnje in optimizem. Naziv najboljše prakse leta 2017 je pripadel podjetju Pro Plus s projektom "Štartaj, Slovenija! ".


V okviru projekta Best of the Best smo najboljše poslovne prakse v gospodarstvu predstavljali in nagrajevali že četrto leto zapored. Zmagovalca smo izmed treh superfinalistov dobili na AmCham Poslovnem zajtrku z naslovom "Talenti na sceni". Zmagovalca smo izbirali s pomočjo glasov na Facebooku, preko glasovanja z dobrodelnimi SMS donacijami ter s pomočjo občinstva na dogodku. Pro Plus je s svojim projektom "Štartaj, Slovenija! " zbral največ glasov v glasovanju preko Facebooka, največ glasov je dobil preko SMS donacij, tudi občinstvo na dogodku pa ga je uvrstilo na 1. mesto. Izkupiček, zbran preko SMS donacij, so zmagovalci v celoti namenili Hiši zavetja Palčic.


Aleš Muhič, direktor trženja pri Pro Plus, je po zmagi povedal: "Hvala partnerjem, Spar Slovenija in Formitas, s katerima smo ustvarili to zgodbo. Lahko rečem, da je naš projekt v dveh letih postal pravo gibanje, ki spodbuja podjetništvo, poleg tega pa imamo še televizijsko oddajo, ki dosega visoko gledanost. Rad bi čestital še ostalima dvema finalistoma za prav tako navdušujoči zgodbi in pa hvala AmCham Slovenija za nagrado".


Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, je ob tem povedala: "Vsako leto znova smo navdušeni nad tem, kako lahko slovensko znanje in kreativnost v okviru podjetij, tudi v tuji lasti, prinaša nove inovativne poslovne prakse, ki so posledično vzor in referenca, ne le v slovenskem, ampak tudi v evropskem in svetovnem merilu. Iskrene čestitke zmagovalcem za idejo in izvedbo in da spreminjajo miselnost in podjetnike predstavljajo kot zvezde.  Vesela sem, da so tudi novi investitorji v ProPlus, podjetje KKR, poudarili predvsem pomen slovenske produkcije in bodo še večji meri podpirali tovrstne projekte in s tem tudi slovensko inovativnost in priložnosti za Slovenjo".Nina Marinšek, vodja za članstvo in partnerstva pri AmCham Slovenija ter vodja projekta Best of the Best, je dodala: "Izjemno smo veseli, da imamo v slovenski poslovni skupnosti toliko raznolikih in neverjetnih projektov, ki navdihujejo ne le slovenskega, ampak tudi mednarodni prostor. S svojo inovativnostjo, povezovanjem, odprtostjo in strastjo ti projekti niso le navdih, so vzor in sprememba mentalitete, ekipe pa s trdim delom in idejami ustvarjajo boljši jutri. In verjamem, da je ravno to največja in najslajša nagrada."


Finalisti so bili zmagovalci posameznih kategorij:

★ Inovativnost: Štartaj, Slovenija!, Pro Plus – projekt, ki je na inovativen način spremenil slovensko poslovno okolje.

★ Motivacija: Skupaj v bitki: Paraolimpijci in Lidl Slovenija, Lidl Slovenija – zgodba navdiha in motivacije, ki je je podjetje ustvarja skupaj s športniki invalidi.

★ Odprtost: CEO za en mesec, Adecco H.R. in ALPE-PANON McDonald's DL – zgodba povezovanja generacij in izkušenj.


Posebna zahvala pri programu Best of the Best gre generalnima pokroviteljema – Goodyear in KPMG, ter partnerjema programa – STA Potovanja in Hotel Slon. Zahvaljujemo se tudi pokrovitelju sklopa Inovativnost, Abbvie, in pokrovitelju sklopa Motivacija, Zavarovalnici Triglav.


Fotografije izbora za Best of the Best si lahko ogledate na naši Facebook strani.


Posnetek dogodka si prav tako lahko ogledate na Facebook strani.